Getty Images
Jazmin Grace Grimaldi

Preokret kao iz bajke: Otac je godinama nije želio priznati, a sada će utjeloviti svoju baku Grace Kelly

Iako je nikada nije upoznala, unuka holivudske dive i princeze nastavlja njezinim stopama. U trećoj sezoni serije 'The Marvelous Mrs. Maisel' ona će utjeloviti svoju preminulu baku iako s monegaškom kraljevskom obitelji nije imala najljepše iskustvo: otac je godinama nije želio priznati, a na to ga je na kraju prisilio sud.

Kći Alberta II. od Monaka, 27-godišnja Jazmin Grace Grimaldi dobila je ulogu u televizijskoj seriji koja za nju nosi posebnu težinu. Jazmin će utjeloviti svoju baku, princezu Grace Kelly u trećoj sezoni serije "The Marvelous Mrs. Maisel" čija je radnja smještena u pedesetima prošlog stoljeća, a vrti se oko kućanice koja želi postati stand-up komičarka.

Holivudska diva i princeza Grace Kelly u tom je razdoblju postigla svjetsku slavu, kada je ostvarila više uloga u filmovima Alfreda Hitchcocka, poput "Rear Window" i "To Catch a Thief". Završila je svoju glumačku karijeru nakon udaje za Rainiera III. od Monaka, kada je dobila titulu princeze. Njezina unuka, osim što je naslijedila ljubav prema klasičnom glamuru i platinaste uvojke, naslijedila je i ambiciju prema glumačkoj karijeri pa je krenula istim stopama kao i Grace.

"U svjetlu mojih posljednjih glumačkih angažmana, nisam si mogla pomoći, a da se ne prisjetim svojih baka koje su mi vječna inspiracija, Grace i Jean. Nedostajete mi i volim vas", napisala je na Instagramu kao posvetu Grace Kelly i svojoj drugoj baki, Jean. Iako Grace Kelly nikada nije upoznala, kazala je jednom prilikom da je za vrijeme gledanja njezinih filmova osjetila povezanost s bakom.

NEW YORK, NY - MARCH 06:  Jazmin Grace Grimaldi attends her birthday and the launch of the Jazmin Fundraiser at HGU New York on March 6, 2018 in New York City. (Photo by Steven Ferdman/Getty Images)
Getty Images

Grimaldi je odrasla u Kaliforniji, a svog oca, princa Alberta upoznala je tek s 11 godina. Svoju životnu priču s javnosti je podijelila 2015. godine, a unatoč slavnim precima, uspjela je ostvariti normalan život van svjetala reflektora. Naime, nakon dugog sudskog procesa, njezin otac Albert je priznao očinstvo i odlučio se upoznati s Jazmine, što je njoj kao 11-godišnjakinji promijenilo život.

American actress Grace (Patricia) Kelly, later Princess Grace of Monaco (1929 - 1982).    (Photo by Keystone/Getty Images)
Getty Images
Grace Kelly

"Htjela sam upoznati svog oca, odrastanje bez očinske figure bilo je teško za mene. Drago mi je da se dogodilo tada i ostvarili smo odličan odnos koji je takav ostao i danas", rekla je za Harpers Bazaar 2015. godine.

Linker
20. travanj 2024 04:34