Nedavno je objavljena njezina prva fotografija sa snimanja biografskog filma o glazbenoj divi Judy Garland
 Pathe/BBC
Prava kopija dive

Prepoznajete li glumicu koja je postala Judy Garland - najveća zabavljačica svih vremena

Počelo je snimanje biografskog filma koji dočarava kako je izgledao život jedne od najomiljenijih, ali i najtragičnijih zvijezda zlatnog doba Hollywooda.

Objavljena je prva fotografija sa snimanja biografskog filma o Judy Garland u kojem je glazbenu divu utjelovila glumica Renee Zellweger. Uz oskarovku glume Jessie Buckley, Finn Wittrock i Michael Gambon, dok se režije uhvatio Rupert Goold.

Film "Judy" prati posljednje koncerte glazbene dive u Londonu, odnosno njezine rasprodane nastupe 1968. godine. Prošlo je 30 godina otkako se najbolja svjetska zabavljačila probila na zvjezdano nebo u filmu "The Wizard of Oz" i prate se njezine pripreme za koncerte, svađe s menadžemntom, odnosi s prijateljima i obožavateljima, ali i veza s Micheyjem Deanom, koji je uskoro nakon postao njezin peti suprug.

Garland, Judy, eigentl. Frances Gumm.
US-amerik. Schauspielerin und Sängerin,
Grand Rapids (Minnesota) 10.6.1922 –
London 22.6.1969.
Porträtaufnahme, 1944., Image: 147879917, License: Rights-managed, Restrictions: For editorial use only., Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKG
Profimedia, AKG

Ipak, Garland je usred svega i jako ranjiva – od svojih 47 godina, 45 je provela radeći i cijelo vrijeme je ganjanju uspomene na izgubljeno djetinjstvo koje je ostavila u Hollywoodu. Nastupila je u 32 dugometražna i desetak kratkometražnih filmova, snimala je televizijske i radijske emisije te održala više od 1100 koncerata. Judy Garland umrla je 22. lipnja 1969. godine, u dobi od 47 godina, a prema službenom medicinskom izvještaju uzrok smrti bilo je slučajno predoziranje tabletama o kojima je bila ovisna gotovo cijeli život.

STAR IS BORN, A (1954) - JUDY GARLAND., Image: 137094674, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album
Profimedia, Album
U filmu 'A Star Is Born' iz 1954.

Linker
16. travanj 2024 05:41