Getty Images
fora obilježavanje

'Prijatelji' na poseban način slave 25. godina: Omiljene epizode će se prvi put prikazivati u kinima

Popularni američki sitcom emitirao se punih deset sezona, od 1994. do 2004. godine, ali niti 15 godina kasnije ne prestaju spekulacije, a ni želje obožavatelja, da se popularna šestorka ponovno okupi.

Iako su većinom demantirali glasine da se vraćaju, s obzirom na to da u posljednje vrijeme televizijske kuće snimaju nove nastavke popularnih serijala koji su se odavno prestali emitirati, kao što su "Gilmoreice" i "Will i Grace", postoji nada da ćemo ponovno vidjeti i Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Davida Schwimmera, Matthewa Perryja, Matta LeBlanca zajedno.

385848 01: Cast members of NBC's comedy series
Getty Images

Humoristična tv-serija "Prijatelji" ove će godine 25. obljetnicu premijernog prikazivanja obilježiti prikazivanjem 12 epizoda u više od 1000 kina diljem Sjedinjenih Država.

U američkim će se kinima 23. rujna, 28. rujna i 2. listopada svakoga dana prikazati po četiri epizode. Na taj će se način u kinima obilježiti početak prikazivanja slavnoga sitcoma, objavili su u ponedjeljak Warner Bros. i Fathom Events.

Zbog obljetnice ponovno se priča o iskricama među glumcima na setu. Matt LeBlanc jednom je prilikom priznao da je bio pomalo zaljubljen u Jennifer Aniston na početku snimanja serije, no našalio se na vlastiti račun i zaključio je da se ista stvar ionako dogodila cijelom svijetu nakon gledanja prvih epizoda. U jednom trenutku likovi koje glume, Joey i Rachel, također završe zajedno. Iako gledatelji tu vezu nikad nisu odobrili, producenti su rekli nešto s čim se svi ipak moramo složiti: ponekad se prijatelji zaljube, iako je to možda i pogrešno.

1999 Matt Le Blanc and Jennifer Aniston star in the latest season of
Getty Images

"Jako je dobro znati da seriju još uvijek vole pogledati ljudi svih dobnih skupina", rekla je predsjednica tv-grupacije Warner Bros, Lisa Gregorian."Iznimno smo uzbuđeni što ćemo ove digitalno remasterirane epizode prikazati u kinima, prvi put dosad. Naši će vjerni fanovi odsad moći na drukčiji način uživati u nekima od omiljenih scena iz Prijatelja", kazala je Gregorian.

Warner Bros. i Fathom Events još nisu precizirali koje će epizode prikazati. Popis kina u kojima će se prikazivati "Prijatelji" objavit će se u petak, a istoga dana u prodaju putem internetske stranice Fathom u prodaju kreću i karte. Serija "Prijatelji" svoju je premijeru na NBC-ju imala 22. rujna 1994. godine, a s vremenom je postala jedna od najuspješnijih i najpopularnijih serija u tv povijesti.

Glumcima je ponuđena i 11 sezona, ali ponudu su odbili uz objašnjenje da bi to uništilo reputaciju serije i 'razvodnilo' priču iako su priznali da to priželjkuju.

Linker
19. travanj 2024 21:09