Prijatelji zauvijek...

‘Prijatelji‘ stižu za samo par dana! Otkrivamo tko nikada nije pronašao ljubav života, a tko se liječio od depresije i ovisnosti

Uoči emitiranja specijalne epizode kultne američke serije, u kojoj će se ponovno okupiti popularna glumačka šestorka iz 90-ih, otkrivamo najzanimljivije iz života njezinih velikih zvijezda.

Junaci “Prijatelja” okupljaju se pred televizijskim kamerama nakon 17 godina. Posljednji put bili su zajedno na setu u svibnju 2004., kad su se u desetoj sezoni kultnog serijala zaputili na oproštajno druženje u kafić “Central Perk”. Posljednji kadar te epizode, koju je pratilo 52,5 milijuna gledatelja, zaustavio se na ključevima stanova što su ih Ross, Phoebe, Monica, Chandler, Joey i Rachel ostavili na stoliću u predvorju za nove stanare. Od tada do danas obožavatelji se teško mire s tim da “Prijatelja” više nema. A koliko god su se glavni glumci David Schwimmer, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matthew Perry, Matt LeBlanc ili Jennifer Aniston trudili distancirati od uloge kojom su se proslavili, posvuda im se postavljalo pitanje - “Kad ćete se opet okupiti?” Odgovor je konačno stigao: snimljena je specijalna emisija koja će se 27. svibnja prikazati na streaming platformi HBO Max. U emisiji u kojoj se ekipa prisjeća svojih uloga i svega što se događalo iza kulisa gostovat će i mnoge druge zvijezde, poput Toma Sellecka, koji je u seriji glumio dečka Monice Geller. No, bit će tu i glazbenica Lady Gaga, dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Yousafzai, glumac Kit Harington, ali i pjevač Justin Bieber, tek rođen 1994. kad je prikazana prva epizoda prijatelja koja je zaludila svijet. A povodom njihova ponovnog okupljanja HBO će reprizirati svih 236 epizoda “Prijatelja”.

JENNIFER ANISTON (52) - RACHEL GREEN

image
Jennifer Aniston
FOTOGRAFIJE: ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Jennifer Aniston najuspješnija je od svih junaka “Prijatelja” i jedina koja je nakon prestanka emitiranja serije izgradila zavidnu filmsku karijeru. Filmski hitovi bili su joj “Zauvijek Polly”, “Moja lažna supruga”, “Lovac na glave” i “Prekid”, a od 2019. glumi u seriji “The Morning Show”. No, na privatnom planu ima manje sreće: 2005. raspao se njezin brak s glumcem Bradom Pittom, koji ju je ostavio zbog Angeline Jolie, a drugi brak, s kolegom Justinom Therouxom, trajao je od 2015. do 2017. No, s oba bivša i dalje je – prijateljica.

Frendovi opet kuhaju: Isprobajte recept za sendvič s mesnim okrugicama slavne petorke

COURTENEY COX (56) - MONICA GELLER

image
Courteney Cox
FOTOGRAFIJE: BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

I Monica Geller i Courteney Cox prolazile su kroz mukotrpnu borbu da bi postale majke: Monica je u “Prijateljima” posvojila blizance, a Courteney je rodila kći Coco - začetu uz medicinski potpomognutu oplodnju. Krsna kuma joj je Jennifer Aniston, s kojom je Cox vrlo bliska. A dok je sa svojim suprugom iz serije živjela sretno zauvijek, od “pravog” supruga, glumca Davida Arquettea, razvela se 2013. Posljednjih sedam godina u vezi je s irskim glazbenikom Johnom McDaidom

DAVID SCHWIMMER (54) - ROSS GELLER

image
David Schwimmer
FOTOGRAFIJE: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

Mnogi su očekivali da će s mnogo više ambicije nastaviti karijeru na velikom platnu, no Schwimmerova prva uloga poslije “Prijatelja” bila je u crtiću “Madagaskar”, u kojem je posudio glas žirafi Melmanu. Glumio je i s Gwyneth Paltrow u romantičnoj komediji “Nosač lijesa” 1996., a 20 godina kasnija tumačio je odvjetnika Roberta Kardashiana u seriji “The People v. O. J. Simpson” - što mu je donijelo i nominaciju za nagradu Emmy. Za razliku od Rossa Gellera, koji se u “Prijateljima” ženio tri puta, Schwimmer je to zasad učinio samo jednom. S britanskom fotografkinjom i spisateljicom Zoë Buckman bio je u braku od 2010. do 2017., tijekom kojeg je rođena njihova kći Cleo.

MATTHEW PERRY (51) - CHANDLER BING

image
Matthew Perry
FOTOGRAFIJE: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

Po mnogima najduhovitiji član prijateljske družine, u stvarnom životu dugo se borio s depresijom i ovisnosti o lijekovima protiv bolova. Zbog toga je kasnije obolio i od akutnog pankreatitisa, bolesti gušterače. Nikad se nije ženio, a najdužu vezu imao je s glumicom Lizzy Caplan - od 2006. do 2012. Na velikom platnu glumio je s Bruceom Willisom u filmu “Ubojica mekog srca” te u njegovu nastavku. Nakon toga vratio se televiziji, a od lani je zaručen s književnom agenticom Molly Hurwitz.

‘Ona je najdivnija žena na svijetu‘: Matthew Perry napokon će stati pred oltar

MATT LEBLANC (53) - JOEY TRIBBIANI

image
Matt LeBlanc
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Uloga naivnog glumca koji za sebe misli da je veliki zavodnik i čiji je ulet ženama “How you doin’?” (u prijevodu - kako si mi?) postao zaštitni znak serije, obilježila mu je karijeru. Poslije je bio zvijezda serije “Joey”, koja je pratila daljnje dogodovštine Joeyja Tribbianija iz “Prijatelja”. Prestala se snimati 2006., iste godine kad se i razveo od manekenke Melisse McKnight s kojom je dvije godine ranije dobio kćer Marinu. Matt LeBlanc ponovno je stao pred kamere tek 2011., kad mu je David Crane, koautor “Prijatelja”, ponudio glavnu ulogu u seriji “Episodes”. Bio je to njegov veliki povratak u zabavljačku industriju, što potvrđuju i četiri nominacije za nagradu Emmy. No, njegov poslovni uzlet ne prati sreća u ljubavnom životu: lani je prekinuo dugogodišnju vezu s Aurorom Mulligan, producenticom i redateljicom koju je upoznao dok je bio prezenter u emisiji “Top Gear”.

LISA KUDROW (57) - PHOEBE BUFFAY

image
Lisa Kudrow
FOTOGRAFIJE: SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Iako je ostvarila uloge u popularnim filmovima kao što su “Analiziraj ono” i „PS. Volim te”, i danas je se najviše pamti po ulozi ekscentrične glazbenice i maserke iz “Prijatelja”. Već je 26 godina u sretnom braku s marketinškim stručnjakom Michelom Sternom, s kojim je tijekom snimanja “Prijatelja” dobila sina Juliana. Producenti su trudnoću uklopili u scenarij: njezin lik postao je surogat majka. Poslije mnogo godina glumica je otkrila da se tijekom snimanja serije borila s tjelesnim dismorfnim poremećajem: riječ je o psihičkom problemu, a bolesnik umišlja da ima neku manu.

image
FOTOGRAFIJE: IFA FILM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA IFA FILM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA
Linker
20. travanj 2024 05:27