Profimedia, Press Association
Bol ne prestaje

Princ William otkrio srceparajuće detalje o svom mentalnom zdravlju nakon pogibije princeze Diane

Gubitak bliske osobe u bilo kojoj dobi je velika tragedija, no kada djeca izgube roditelja onda kada im najviše treba, često se s tim ne znaju nositi. Princ William u nedavnom je razgovoru o mentalnom zdravlju otkrio da se bol koju je doživio ne može usporediti s ijednom drugom.

Princ William već je nebrojeno puta rekao koliko mu je gubitak njegove majke, princeze Diane, teško pao, a u nedavnom intervjuu za BBC One "A Royal Team Talk: Tackling Mental Health" otkrio je kako se s tom tragedijom još uvijek ne zna nositi.

"Puno sam razmišljao o tome i pokušavam razumjeti zašto se osjećam tako kako se osjećam. No, kada ste ožalošćeni u mladim godinama kao ja, ta bol je kao nijedna druga. I znate da će vam biti teško usporediti ijednu bol s tom koju ste doživjeli, ali zbog toga ste još bliži ljudima koji su proživjeli isto što i vi", rekao je Vojvoda od Cambridgea.

Diana, The Princess of Wales,  and Prince William, at a Polo match, Smiths Lawn, Windsor, Image: 105306330, License: Rights-managed, Restrictions: NONE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Kako bi naglasio važnost razgovora o mentalnom zdravlju, William je dodao da je u redu žalovati i podijeliti svoju bol s nekime jer nam to može pomoći da se s njom lakše nosimo. "Kada netko očajnički treba razgovor, to se odmah može vidjeti u njihovim očima. Naravno, možda se ne žele odmah otvoriti pa biste vi trebali napraviti prvi korak. Žele imati vaše dopuštenje da je ok govoriti o boli i žalosti", objasnio je.

File photo dated 27/3/1994 of Prince William with his mother, Diana, Princess of Wales. The Duke of Cambridge has revealed the shock of his mother's death lives with him to this day as he sympathised with a London Marathon runner who appealed for advice on how to comfort her bereaved children., Image: 329485999, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Kraljevska obitelj je vrlo angažirana oko podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, a princ Harry će u suradnji s Oprah čak snimiti dokumentarac o ovoj temi. William je s Harryjem i Kate Middleton 2017. pokrenuo inicijativu "Heads Together" čiji je cilj suzbiti predrasude u vezi osoba s mentalnim problemima.

Linker
16. travanj 2024 16:40