Getty Images
razmišljao je o tome

Princ William priznao da bi bio zabrinut kada bi njegova djeca priznala da su gay

Vojvoda od Cambridgea posjetio je zakladu Albert Kennedy Trust koja pomaže mladim članovima LGBT zajednice bez doma. Princ William tamo je održao govor i odgovorio na pitanje kako bi reagirao kada bi mu njegova djeca rekla da su gay.

Princ William i Kate Middleton roditelji su troje djece - princa Georgea (5), princeze Charlotte (4) i princa Louisa (1), a William je kazao kako bi mu bilo sasvim u redu da mu njegova djeca u budućnosti priznaju da su gay.

"Nedavno sam razmišljao o tome jer me je nekoliko roditelja već pitalo istu stvar. Ne razmišljate o tome dok ne postanete roditelji, no što se mene tiče, to bi bilo sasvim u redu", komentirao je William i istaknuo da bi ga brinule neke druge stvari, poput pritiska i reakcije javnosti, s obzirom na to da su njegova djeca članovi britanske kraljevske obitelji.

LONDON, ENGLAND - JUNE 08:  Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge, Prince Louis of Cambridge, Prince George of Cambridge and Princess Charlotte of Cambridge during Trooping The Colour, the Queen's annual birthday parade, on June 8, 2019 in London, England.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

Kazao je kako bi bio nervozan zbog mogućeg progona i govora mržnje koji bi njegova djeca tada mogla doživjeti. "Smatram da je komunikacija najvažnija, ja i Kate smo već dosta razgovarali o tome kako bismo bili spremni na sve", nadodao je princ koji je prošli tjedan proslavio 37. rođendan.

LONDON, ENGLAND - JUNE 26: Prince William, Duke of Cambridge speaks to former and current service users during a visit to the Albert Kennedy Trust to learn about the issue of LGBTQ youth homelessness and the unique approach that the organisation is taking to tackling the problem on June 26, 2019 in London, England. (Photo by Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

"Nitko ne bi trebao podnositi maltretiranje i zlostavljanje zbog svoje seksualnosti, kao niti zbog bilo kojeg drugog razloga. Nitko se ne bi trebao nositi s mržnjom s kojom su se u svojim životima već nosili ovi mladi ljudi", rekao je princ William na službenom otvorenju novih službi koje je zaklada pokrenula te je tamo proveo vrijeme sa štićenicima zaklade u južnom dijelu Londona.

LONDON, ENGLAND - MAY 02:  Prince William, Duke of Cambridge arrives with his son Prince George to the Lindo Wing of St Mary's Hospital on May 2, 2015 in London, England.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images)
Getty Images

Lipanj je mjesec u kojem se slavi LGBT zajednica, a na svom Instagramu to su uz vojvode od Cambridgea obilježili i vojvode od Sussexa, princ Harry i Meghan Markle te tako pružili podršku gay zajednici.

Linker
25. travanj 2024 18:26