Davor Žunić / Hanza Media
od 1993. godine

Prisjetili smo se 15 najboljih hrvatskih izvedbi s Eurosonga u posljednjih 26 godina

Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije održao se u Izraelu gdje nas je druge polufinalne večeri predstavio Roko Blažević s pjesmom 'The Dream', no nažalost, nije izborio svoje mjesto u finalu. Na izboru Eurosong Hrvatska nastupa od 1993. godine, odnosno 26 godina pa smo od svih pjesama izdvojili onih 15 koje su ostale najupečatljivije.

Otkako je uvedeno polufinale, 2004. godine, u finale izbora Hrvatska se nije plasirala pet puta. Prvi puta nas je na natjecanju predstavila grupa Put, kasnije poznata pod nazivom Putokazi 1993. godine. U samim početcima pažnja je u većoj mjeri bila usmjerena na zabavu, kostime i sve je prolazilo bez negativnih konotacija.

Čak deset puta plasirali smo se u deset najboljih, prvi puta 1995. godine s Magazinom i osvojenim šestim mjestom. Otkako je Vanna 2001. godine osvojila deseto mjesto, Hrvatska od tada nije ušla u top deset najboljih izvođača. Pjesme s kojima su nas pjevači predstavljali također su dobile novi stil pa smo s godinama postali više dramatični, a manje vrckavi. Izdvojili smo 15 pjesama s kojima smo nastupali proteklih 26 godina i izdvojili one najbolje.

Linker
20. travanj 2024 09:36