Getty Images
BRIGITTE MACRON POTPUNO ISKRENO

Prva dama Francuske napokon progovorila o 24 godine mlađem suprugu: 'Bilo mi je jako teško'

To što je ona 24 godine starija od njega bila je jedna od glavnih tema ovogodišnjih predsjedničkih izbora u Francuskoj, a sada je napokon progovorila o svemu što je proživljavala kad je njihova razlika u godinama bila jedna od najčešćih tema.

Supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona (39) prvi je put progovorila o njihovoj vezi otkako su završili izbori i njih dvoje uselili u Elizejsku palaču. Iako sada većinom pažnju privlači kao jedna od najbolje odjevenih prvih dama, Brigitte Macron (64) osvrnula se na razdoblje kada se njezin odnos s 24 godine mlađim suprugom detaljno secirao.

PARIS, FRANCE - JUNE 02: French Minister of Economy Emmanuel Macron (R) and wife  Brigitte Trogneux arrive for the State Dinner Offered By French President Fran?ois Hollande at the Elysee Palace on June 2, 2015 in Paris, France.
 (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

- S vremenom sam se naučila nositi s ružnim komentarima, iako mi je bilo jako teško. Znala sam da će i to proći - izjavila je u intervjuu za francusko izdanje magazina Elle. Par se upoznao prije više od 20 godina: tada 40-godišnja profesorica latinskog jezika i francuske književnosti u privatnoj jezuitskoj školi La Providence, u gradiću Amiens na sjeveru Francuske, spetljala se s tada 16-godišnjim Emmanuelom Macronom dok mu je pomagala pisati scenarij za školsku predstavu u kojoj je glumio s njezinom kćeri Laurence. Brigitte sada tvrdi kako u to vrijeme "između njih nije bilo ničega", ali su se tračevi svejedno proširili zbog čega se ona jako zabrinula za svoju djecu s obzirom na to da su Sébastien, Laurence i Tiphaine godinama vrlo blizu Emmanuelu.

PARIS, FRANCE - MAY 14:  Newly-elected President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Trogneux pose on the steps of the Elysee Palace after the handover ceremony with France's outgoing President Francois Hollande on May 14, 2017 in Paris, France. Macron was elected President of the French Republic on May 07, 2017 with 66,1 % of the votes cast.  (Photo by Thierry Chesnot/Getty Images)
Getty Images

Nije poznato kada su točno započeli vezu, ali vjenčali su se 2007., godinu dana nakon njezinog razvoda od bankara André-Louisa Auzièrea i unatoč protivljenju njegovih roditelja.

- Postoje trenuci u životu kada treba donijeti ključne odluke. Za mene je to bila naša veza. Naravno, doručkujemo zajedno - ja i moje bore i on i njegova mladost, ali to je tako. Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila sretna - izjavila je Brigitte i dodala da je jedini problem, doduše ne njoj već javnosti, to što je Emmanuel mlađi od nje. I čini se da je tako - jer američki predsjednik Donald Trump i njegova 24 godini mlađa supruga Melania nisu se uopće morali nositi s komentarima vezanima za razliku u godinama između njih dvoje.

PARIS,  FRANCE - JULY 13:  French President Emmanuel Macron, french first lady Brigitte Macron, US President Donald Trump and his wife first Lady Melania Trump are pictured on the steps of Les Invalides as part of the commemoration of the 100th anniversary of the entry of the United States of America into World War I on July 13,  2017 in Paris,  France. US President,  Donald Trump will attend a military parade during Bastille Day.  (Photo by Pierre Suu/Getty Images)
Getty Images
Američki predsjednik Donald Trump sa suprugom Melaniom i francuski predsjednik Emmanuel Macron sa suprugom Brigitte

Iako su predsjednički izbori davno završili i priča oko njihovog braka se stišala, Brigitte Macron i dalje vodi bitke. Naime, njezin suprug želio je formalizirati titulu prve dame, ali su se Francuzi pobunili: peticijom kojom se ljudi protive službenoj tituli prve dame prikupljeno je više od 300 tisuća potpisa.

Linker
05. travanj 2024 12:58