Marvelova superjunakinja

Prva u filmskoj povijesti: Od seksualnog wellnessa i ‘Pedeset nijansi sive‘ do Madame Web

Američka glumica i model Dakota Johnson postala je prva ženska superjunakinja u glavnoj ulozi.

Nema boljeg izbora od 32-godišnje američke glumice i modela Dakote Johnson za ulogu slijepe proročice i vidjelice Cassandre Webb, poznatije pod imenom Madame Web u prvom filmu iz Marvelove franšize o superjunacima u kojem je glavni lik - žena. Ugovor je potpisan, pa je kći Dona Johnsona i Melanie Griffith, četiri godine nakon što je posljednji put odigrala Anastasiju Steele u erotskom filmskom serijalu "Pedeset nijansi sive" dobila rolu kakvu definitivno zaslužuje.

image

Dakota Johnson je kći glumačkog para Dona Johnsona i Melanie Griffith

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Za redateljicu filma S. J. Clarkson Dakota je bila jedini izbor jer po svim parametrima utjelovljuje idealnu Madame Web. Na filmskom platnu debitirala je kao 10-godišnjakinja u crnoj komediji "Crazy in Alabama" uz majku Melanie Griffith, deset godina kasnije dobila je zapaženu epizodu u "Društvenoj mreži" filmskoj ekranizaciji nastanka Facebooka, no definitivno ju je obilježila uloga Anastasije Steel, mračnog predmeta želja ekstravagantnog bogataša u erotskom serijalu "Pedeset nijansi sive" u kojem joj je filmski partner bio Jamie Dornan.

image

Jamie Dornan i Dakota Johnson zvijezde su filmskog serijala 'Pedeset nijansi sive'

UNIVERSAL PICTURES/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Može li bolje? Mister Carter o životu s Paris Hilton, njenih pet mobitela, tisuću ideja i - onome što bi na njoj mijenjao

Ta uloga donijela joj je ne samo iznimnu popularnost kod publike diljem svijeta, nego i ogroman novac, ali i brojne nominacije za najgori nastup pred kamerama, jer su kritičari taj film unisono - popljuvali.

Kako god Dakota Johnson svoju slavu i popularnost kao aktivistica koristi za osvještavanje ženskih prava, protiv rodne i spolne diskriminacije, te zlostavljanja, a živi u sretnom vezi s pjevačem i glazbenikom Chrisom Martinom, 44-godišnjim frontmenom britanskog rock sastava Coldplay.

image

Glumica je u vezi s britanskim pjevačem Chrisom Martinom, frontmenom Coldplayja

RMBI/DOBN/GHOSTY/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zanima je i moda, pa je tako zaštitno lice Guccija, a prije godinu dana angažirala se i kao investitorica i kreativna direktorica branda Maude, u čijem su portfoliju proizvodi za moderni seksualni wellness - ili opuštanje, ako vam je draža hrvatska riječ.

Linker
12. travanj 2024 22:24