DRAMA IMA KRAJ

Rade Šerbedžija vs. gradonačelnik Vinkovaca: ‘Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u prosincu‘

Proslavljeni glumac i glazebnik na koncertu u Lisinskom prozvao je vinkovačkog gradonačelnika, a niti on dan kasnije nije ostao dužan. Drama na kraju ima sretan kraj jer je Šerbedžija pristao nastupati u prosincu umjesto u studenom ove godine.

Koncert glumca i glazbenika Rade Šerbedžije u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski dugo se čekao, a sada kada ga je napokon održao, izbio je skandal. Publici je tijekom koncerta ispričao kako je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao kako ne može održati koncert u studenom, iako je bio unaprijed dogovoren, a karte su bile rasprodane. Riječ o Filmskom festivalu glumca koji se u gradu održava od 7. do 15. studenog, a Šerbedžija je trebao svirati posljednjeg dana.

image
Rade Šerbedžija u Lisinskom
NERA SIMIC/CROPIX CROPIX

"Budući da je Grad glavni pokrovitelj festivala, oni su nas zamolili da odgodimo koncert jer je tada tjedan tragedije Vukovara i nikakvi koncerti se ne održavaju, nezgodno je. Ne znam je li to zbog toga ili nije. Ajmo reći da moramo ispoštovati Grad maksimalno, pa smo mi odgodili koncert Šerbedžije. Vidjet ćemo kad će on moći", rekao je Slaven Nuhanović, organizator festivala za Index.hr.

O svemu se na Facebooku oglasio i gradonačelnik Ivan Bosančić.

"O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući. Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, nitko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom. Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti, kada u miru i s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja. Smatram da zbog svih onih koji u studenome dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primjereno", napisao je gradonačelnik Vinkovaca na službenom profilu.

A niti Šerbedžija nije ostao dužan, no dobra vijest je ta da će se koncert ipak održati. Ne u dogovorenom terminu, ali kompromis je postignut.

Čitajte i: Intimna glazbeno-scenska avantura: Radi Šerbedžiji na pozornici se pridružili vrhunski glazbenici

"Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodan, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, jučer mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osjetljivosti tematskih manifestacija toga tjedna u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem s takvom odlukom jer je smatram čistim politikantstvom. Moje pjesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati", napisao je kultni glumac.

Dodao je kako su ga organizatori zamolili da koncert održi u prosincu, na što je pristao, kaže, ne zbog njih već zbog vinkovačke publike.

image
Gabi Novak i Rade Šerbedžija
NERA SIMIC/CROPIX CROPIX
Linker
12. travanj 2024 04:50