Luka Gerlanc / Hanza Media
priča o uspjehu

Razgovarali smo s dizajnericom brenda Becha design: 'Imam sreću da uživam čak i u ponedjeljku'

Božena Bratović Smolić 30-godišnja je dizajnerica koja stoji iza sve uspješnijeg brenda Becha Design. Pokrenula ga je prije svega četiri godine i svojim haljinama, odijelima i kombinezonima munjevito oduševila brojne Hrvatice. No, tu ne staje već samouvjerenim koracima planira širenje izvan naših granica. Temperamentna Zadranka ispričala nam je kako je stvorila novu kolekciju, tko joj je najveća inspiracija u dizajnu i životu, tko su njezine klijentice te koga bi voljela odijevati...

Što ste ponudili u novoj kolekciji i kako je nastala?

Moja vječna i neiscrpna inspiracija je blještavilo šljokica, 80-te i 90-te godine prošloga stoljeća. Iz tog razdoblja, pjevač Prince je bio moja muza. Na tom je tragu nastalo 15 ključnih komada koje čine haljine, odijela i kombinezoni u svili, brokatu, taftu uz dodatak tila, gliteru perju koji čine razliku. Ovo je službeno četvrta kolekcija i prvi put sam ispunila vlastita očekivanja.

Koji model vam je najdraži?

Najdraže kreacije iz ove kolekcije su mi bijela vjenčanica od tila i gliter odijelo - tako različiti, a tako moćni.

Karmen Poznić
Never Wanted to Dance resort kolekcija

Zašto ste kampanju nazvali ''Never Wanted to Dance''?

Dogodilo se to slučajno, to su neki mali inspiracijski bljeskovi koje ne možete ignorirati. I baš sam zadovoljna kako se sve poklopilo i nadopunilo. Cijela kampanja odlično je dočarala tu moju modnu bajku - neopterećenu, zabavnu, duhovitu. Kampanja je snimana na više lokacija. Dio smo snimali u predivnim Ravnim Kotarima. To je definitivno naša Toscana i tamo se još osjeća realan dalmatinski život, a priroda je neiscrpna inspiracija. Vjenčanica je snimljena na plaži ispod Galešnjaka, otoka ljubavi u obliku srca, kako i priliči za takvu haljinu.

Karmen Poznić
Never Wanted to Dance resort kolekcija

Surađivali ste s američkim magazinom Mordant, kako je došlo do te suradnje?

Mordant magazin se dogodio u suradnji s fotografkinjom Karmen Poznić. Mnogi modni fotografi svoje kampanje šalju urednicima ovog magazina i samo rijetki osvanu u tiskanom izdanju. U lipnju se to dogodilo i našoj kampanji i jako smo ponosni što smo odabrani. Veliko priznanje za kampanju!

Kad ste osnovali brend?

Bilo je to 2015. godine, nakon što sam rodila kći Fridu. Ona je ipak najveća inspiracija, veća i od ludih 80-ih, ona je sjaj i gliter svakog mog dana.

Što znači ime brenda?

Ime brenda je moj nadimak u najužim krugovima obitelji i prijatelja i ima duboko značenje za sve nas.

Gdje predstavljate svoje kolekcije?

U Sloveniji i Hrvatskoj, a moji počeci vežu se uz Salzburg, Beč i Munchen. Uskoro krećem i na druge kontinente. Puno je planova.

Kakva je zadarska modna scena?

Zadarska scena je odlična, a Zadranke su savršeno odjevene žene, vole estetiku. Posebno bih izdvojila mlađe generacije koje su ipak moj broj jedan kada je u pitanju stil. Te se djevojke usude sve, mladost i neopterećenost su čudesna kombinacija.

Zadar, 051017.
Modna dizajnerica Bozena Bratovic Smolic za STIL SD-e.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / Hanza Media

Tko su vaše klijentice?

Većinom su to žene srednjih godina, žene koje se ne boje biti drugačije, žene koje žive modu svaki dan.

Koga bi voljeli odijevati?

Od naših zvijezda želja mi je da Severina odjene Becha Design, dok bih od svjetskih zvijezda najradije odjenula Annu Dello Russo, boginju stila.

Vaš najveći uspjeh do sada?

Bio bi to zapravo sam početak, koji nije bio nimalo lak! I onaj osjećaj da uživam svaki dan je najveći uspjeh. Jedna sam od onih koja ima sreću i uživa čak i u ponedjeljku, jako sam zahvalna životu na tome.

Gdje se vidite za pet godina?

Imam mnogo planova, radujem se svakom danu i vidim se negdje daleko, izvan granica Hrvatske. Ne želim zvučati neskromno, ali postavila sam si visoke ciljeve od kojih ne odustajem tako lako... Čujemo se za pet godina da vidimo do kud sam došla s realizacijom.

Becha Design, Instagram

Linker
19. travanj 2024 11:59