Nije mu bilo lako

Robert Pattinson progovorio o problemu koji ga muči: ‘Morao sam uzeti valium‘

Poznati glumac je priznao kako bi ga, prije nego što je stekao svjetsku slavu, strah od audicija preplavio toliko da je morao popiti jaki lijek za smirenje.

Čini se kako se i glumac Robert Pattinson (35) na početku svoje hollywoodske karijere borio s tremom i strahom od audicija, a sve je počelo "Sumrak sagom" i ulogom vampira Edwarda Cullena, koja ga je učinila svjetski poznatim glumcem.

Naime, Pattinson je priznao kako je prije audicije bio u stanju potpune panike te je popio valium kako bi se smirio. Riječ je o lijeku koji služi za ublažavanju stresa, anksioznosti i grčenja mišića, a često se koristi i kao sedativ prije operacije.

"U meni se počeo razvijati psihološki teror i strah od audicija s kojim se bore brojni glumci. Bio bih entuzijastičan i samopouzdan oko neke uloge, ali na dan audicije sam se slamao", priznao je Pattinson u videu za GQ.

To se, čini se, dogodilo i prilikom audicije za ulogu u filmu "Sumrak" 2008. godine, a Pattinson se prisjetio svojih zvjezdanih početaka.

"Nekoć sam živio na kauču svoje agentice u njezinu stanu i poslao joj e-mail u kojem ludim i obavještavam je kako više ne želim ići na audiciju. Ona mi je samo rekla da pronađem valium u njezinoj kupaonici, koji nikada ranije nisam koristio", iskreno će glumac.

image

Pattinson i njegova kolegica iz Sumraka, Kristen Stewart bili su u ljubavnoj vezi od 2009. do 2012. godine, što je izazvalo sreću brojnih obožavatelja poznate tetralogije.

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako je Pattinson, čini se, stao s upotrebom valiuma kada su u pitanju velike audicije, njegova se uloga u "Sumrak sagi" definitivno isplatila. Megapopularna tetralogija je doživjela veliku svjetsku slavu, glumac je zaradio milijune, a danas se može pohvaliti brojnim obožavateljicama. Podsjećamo, Pattinson i njegova kolegica iz Sumraka, Kristen Stewart (31) bili su u ljubavnoj vezi od 2009. do 2012. godine, što je izazvalo sreću brojnih obožavatelja poznatog filmskog serijala.

Čitajte i: Najbolji Super Bowl nastup ikad oduševio gledatelje, pogledajte legendarne hip hop uspješnice

Pattinsona je uloga vampira dovela do zavidne filmske karijere, a u posljednjih nekoliko godina se pojavio u nagrađivanim filmskim ostvarenjima - Fincherovoj "Paklenoj noći" iz 2017. i Eggersovom "Svjetioniku" iz 2019. godine. Ipak, njegova je najiščekivanija uloga ona Brucea Waynea u filmu "Batman" koji će doživjeti svjetsku premijeru u ožujku ove godine.

Linker
20. travanj 2024 01:04