Getty Images
NE ODUSTAJE

Ruska poduzetnica šokirala emotivnom ispovijesti: 'Dali su mi sedam mjeseci života'

Ruska poduzetnica i vizionarka na Instagramu je podijelila emotivnu ispovijest u kojoj je otkrila da se posljednjih mjeseci borila za život i da tu borbu nastavlja, no s drugačijim pogledom na svijet i da unatoč svemu neće odustati od svojih ciljeva.

Jedno od najvažnijih imena u svijetu mode i biznisa, Ruskinja Miroslava Duma (34) početkom je godine doznala strašnu dijagnozu koja joj je davala sedam mjeseci života, no nastavila je s borbom i ostala optimistična. S pratiteljima je podijelila kroz što je prolazila posljednjih mjeseci i sve nas natjerala da se zapitamo kamo nas vodi užurbani stil života.

"Ranije ove godine dijagnosticirana mi je rijetka bolest pluća i dali su mi sedam mjeseci života. Tada je izgledalo strašno, ali sada kad se osvrnem, shvaćam da su posljednji mjeseci oporavka bili nasretniji mjeseci mog života. Odjednom sam prestala 'trčati maraton' i shvatila sam koliko volim život, koliko je lijep naš svijet i koliko jako želim ostati ovdje, s ljudima koje volim. Prvi puta sam vidjela plavo nebo i prekrasna zelena stabla, kao da sam do sada živjela na nekom drugom planetu", napisala je ruska poduzetnica.

Inače, Duma je sa svega 26 godina pokrenula medijsku platformu i postala svjetski poznato ime. Njezina platforma Fashion Tech Lab spaja modu i tehnologiju kako bi se materijali i način proizvodnje unaprijedili i postali u potpunosti ekološki isplativi i prihvatljivi, od odjeće, do dodataka kao što su satovi ili naočale. Njezin fond Venture kapital usmjeren je na prikupljanje sredstva za razvoj novih tehnologija, na biotehnologiju, nanotehnologiju, nosivu tehnologiju i slično.

"Probudila sam se sretna samo zato što mogu još jedan dan provesti ovdje. Cijeli život sam tražila odobravanje drugih i stresirala se zbog lajkova, u fizičkom i virtualnom svijetu, a da nisam uopće shvaćala da trebam najprije naučiti 'lajkati' sebe."

PARIS, FRANCE - MARCH 02:  Miroslava Duma attends the Balmain show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018 on March 2, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

"Godine samokritike, sumnje, stresa, dijeta, psihičkog i fizičko guranje same sebe, to je dovelo moj imunitet do kolapsa i sama sam odgovorna što sam se ozbiljno razboljela", napisala je Duma.

"Posljednje dvije godine svemir mi je prouzročio niz događaja koji su se ponekad činili nadrealnima, poput smiješnih pogrešaka koje je napravio moj odvjetnik, što me dovelo do rane dijagnoze i tako mi dalo šansu za život. Vidjela sam znakove posvuda, kao da mi je netko želio poručiti 'ne odustaj'. Danas nastavljam slijediti svoj san i vjerovati da mogu pomoći spasiti naš planet, bez obzira na sve. Nadam se da ću vam jednog dana to moći ispričati. Ono najvažnije: Hvala svim važnim ljudima u mom životu, volim vas svim srcem i plućima", zaključila je poduzetnica.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 30: Miroslava Duma attends the Christian Dior show as part of the Paris Fashion Week Womenswear  Spring/Summer 2017  on September 30, 2016 in Paris, France.  (Photo by Jacopo Raule/Getty Images for Dior)
Getty Images for Dior

Miroslava je udana za ruskog poduzetnika Alekseja Mikheva, s kojim ima troje djece, a diplomirala je međunarodni biznis i oduvijek je fascinirana novim tehnologijama. Osim vizionarstva, Dumu nazivaju i ruskom kraljicom stila te je stekla naziv ikone.

Linker
19. travanj 2024 10:37