Corbis via Getty Images
'Luda djevojačka'

Samo u Gloriji: Scarlett Johansson u borbi za ženska prava

Jedna od najvećih aktivistica u borbi za jednak tretman žena i muškaraca u Hollywoodu i novim filmom ‘Luda djevojačka’ zahvaća tu tematiku - jer tulumi i mamurluk nisu samo povlastica frajera.

Holivudska zvijezda danas mora biti svestrana, a najbolji je primjer za tu tvrdnju Scarlett Johansson (32). Njujorška glumica danskih korijena prošla je dug put od malih nezavisnih filmova ("Izgubljeni u prijevodu" i holivudskih drama "Dvije sestre za kralja", "Ona") do visokobudžetnih blockbustera ("Lucy", "Osvetnici"). To joj je žanrovsko "šaranje" - uz prijeko potreban talent - omogućilo da bude uspješnija od drugih: njezini filmovi samo su u SAD-u zaradili 3,6 milijardi dolara.

- Sve počinje scenarijem. Ako ga ne možete ispustiti iz ruke dok ne dođete do posljednje stranice, onda znate da je to film u kojem morate glumiti - otkrila je tajnu svojeg uspjeha glumica pred kojom je novi izazov, da hit postane i njezina komedija. Hoće li se to dogoditi ili ne, vidjet će se uskoro: krajem lipnja počinje se prikazivati "Luda djevojačka", svojevrsni ženski odgovor na mačo komediju "Mamurluk".

Kako se provela na snimanju komedije i zašto je toliko posvećena borbi za ženska prava pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 14. lipnja.

Linker
17. travanj 2024 03:27