Tomislav Krišto / Hanza media
TAMNA STRANA KARANTENE

Sanja Doležal: 'Pekla sam kruh svaki dan i vaga je počela pokazivati prve rezultate'

Mjere karantene i izolacije skoro su skroz popustile, te se polako vraćamo 'novom normalnom' životu. Iako još uvijek ne znamo kako će izgledati to novo normalno, kada ćemo moći u kazališta, kina i na koncerte, znamo da nas fizička distanca nije spriječila da ostanemo bliski. Isto vrijedi za glavne glumice mjuzikla 'Menopauza' u produkciji RTL Musica, koji je prije epidemije oduševljavao brojnu publiku diljem Hrvatske, dok je zagrebačka publika taman imala prilike uživati u kazalištu 'Lude kuće'.

Sanja Doležal, Arijana Čulina, Karmela Vukov Colić i Salome, iako u različitim dijelovima zemlje, a Salome čak u Ljubljani, ostale su i u danima izolacije bliske te za svoju publiku preradile najpopularniji song iz predstave "Na bačvama vina" - pjesma koju će jako dobro razumjeti sve žene koje su dane provodile doma. A radi se, naravno, o kilogramima. Evo što su Sanja, Arijana, Karmela i Salome rekle povodom kućne izvedbe nove stare pjesme, koju i same vole zvati "Kile", i o svojim danima u karanteni:

press konferencija, glumice iz mjuzikla menopauza, redateljica nina kleflin, arijana cuilina, karmela vukov-colic, salome, sanja dolezal, zagreb, 041019
foto ines stipetic
ines stipetic
Arijana Čulina, Sanja Doležal, Salome, Karmela Vukov-Colić
 

"U početku sam manijakalno slušala vijesti od jutra do mraka, čistila i dezinficirala stan do iznemoglosti. Naravno, u pauzama čišćenja, kuhala, pekla kruh svaki dan, iako su pekare radile...Naravno da je i vaga počela pokazivati prve rezultate takvih akcija. Tako sam živjela prva dva tjedna, u nevjerici i šoku. Prihvaćanjem situacije, odlučila sam smanjiti količinu vijesti, ugasila televizor. Puno čitam, kao i uvijek, samo što sada imam više vremena, jer nema predstava niti koncerata. Pogledala sam neke dobre dokumentarce, serije, ali najviše od svega, lijepo vrijeme provodim u prirodi. Veselim se povratku u kakvu takvu normalu, jer nisam osoba koja je navikla na preduge pauze u poslu. Ono što je dobro u svemu ovome, da smo se ponovno okrenuli sebi, svojim najbližima i ponovno po stoti put shvatili koliko nam je malo potrebno za mir i sreću. Zdravlje i naši najbliži. Svima želim puno sreće i što prije neka nova, dobra vremena" izjavila je Sanja Doležal.

Sanja Dolezal, poliklinika Nola, hydrafacial s vortex tehnologijom, Ivana Nola doktorica, 01092018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalic
 

"Karantenu sam dobro iskoristila - odmorila sam se od ludog ritma, više se družila s djecom, naučila peći kruh od vlastitog kvasca, ispilila i obojila ogradu, pročitala puno knjiga (koje su dugo čekale), počela koristiti nove platforme za snimanje emisija i naučila više cijeniti vrijednost zagrljaja" poručuje Karmela Vukov Colić.

Laudato TV
 

"Ja sam doma slikala, čitala knjige, gledala serije, kuhala, pekla puno kruha - domaćeg, slasnog, tako da se dosta i jelo, pa se kile i vide na meni. Ali evo, sad se već neko vrijeme opet bavim sportom, idem u prirodu, na Šmarnu goru po jednom putu koji je jako strm, tako da sad pokušavam skinuti te kile. Inače, malo me je i bilo srah – kako ćemo naprijed, kako ćemo živjeti poslije korone i nadam se da se sad to lijepo smiruje i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali. Bit će malo drugačije, ali bar da krenemo s poslom i da se počnemo opet grliti i ljubiti. Sada jedva čekam da se cure i ja okupimo i bacimo ćakulu kao prave žene i da se vidimo s cijelom ekipom koja radi predstavu s nama" izjavila je Salome.

promo
 

"Umjetnici zapravo nikad ne miruju kad nisu na pozornici, onda sigurno nešto pripremaju. Evo ja sam u ovo doba nešto pisala, slikala, pripremala novi stand up, bavila se i glazbom i tekstom, naravno uz sve druge kućanske obaveze i dani su mi bili ispunjeni. Naravno, uz sve to se ovih dana veselim ponovnim mogućim susretima s publikom i svojim curama iz predstave Menopauza“ izjavila je Arijana Čulina.

Split, 101219.
Glumica i spisateljica Arijana Culina.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
CROPIX
Arijana Čulina
 

Pjesma koja na kraju svake izvedbe podigne publiku na noge, čak i u ovoj kućnoj verziji ispunjava optimizmom, zove na ples i podsjeća da su žene divna bića - s viškom ili bez viška kila. I zato hrabro izađite na ulice, pazeći jedni na druge, pametno i odgovorno, a kile će, baš kao i korona, proći.Čitajte i:

Karmela Vukov-Colić: 'Danas, godinu dana od odlaska s HRT-a, i stres i lijekovi su prošlost'

Sanja Doležal: 'Sve je došlo odjednom, menopauza, odlazak djece i valovi tuge, osjećala sam se nepotrebno'

Sanja Doležal, Salome, Arijana Čulina i Karmela Vukov Colić u mjuziklu o menopauzi

Genijalna Arijana progovorila o drugoj strani korone: 'Ne fali mi ni otac ni djeca, nego njegova ljubavnica'

Linker
08. listopad 2020 02:54