Profimedia, Album
OTVORENA PITANJA

Scijentološka crkva zaustavila istragu o seksualnim prijestupima zvijezde 'Ludih '70-ih'?

Omiljene televizijske likove ponekad nam je teško zamisliti kao svakodnevne ljude, a kad o njima u javnost izađu ružni i krajnje osuđujući detalji, neke serije više nikad ne možemo gledati istim očima. Mnogima se to događa i u slučaju “Ludih sedamdesetih”, jer jedan od glavnih likova navodno je okorjeli seksualni prijestupnik.

Čak četiri žene optužile su Dannyja Mastersona (41) da ih je silovao početkom 2000-ih kada je bio na vrhuncu slave. Istraga koju losanđeleška policija provodi već mjesecima sad je neobjašnjivo zastala, iako su tužitelji navodno imali uvjerljive dokaze u tim slučajevima.

U seriji “Lude sedamdesete” Danny je glumio Stevena Hydea, i ta mu je uloga donijela veliku popularnost. Nakon nje, dobivao je uloge u televizijskim serijama i ponekim filmovima. Teške optužbe o zlostavljanju u javnost su izašle prije nekoliko mjeseci, a svijet trenutno bruji o tome kako je Scijentološka crkva, čije je Masterson član, godinama zataškavala njegove zločine, a sad i uspješno opstruirala provođenje prije nekoliko mjeseci pokrenute službene istrage.

Inglewood, CA - Danny Masterson is spotted at The Forum to watch the Kings Of Leon play their sold out show.   January  28, 2017, Image: 313618969, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Glumac Danny Masterson

Čak tri od četiri navodno silovane djevojke bile su također članice Scijentološke crkve. Glumac je svojedobno izjavio kako su navodne žrtve koje ga optužuju pod utjecajem Leah Remini, žene koja je napustila tu crkvu i snimila film o navodnim zlostavljanjima unutar nje. Jedna od žrtava bila je u vezi s Dannyjem, a istražiteljima je navodno rekla kako su joj članovi Scijentološke crkve prijetili da će nauditi njezinim bližnjima ako policiji prijavi silovanje.

Still from
Profimedia, Uppa entertainment
Ekipa serije Lude 70-e: Danny Masterson, Laura Prepon, Topher Grace, Mila Kunis, Wilmer Valderrama, Ashton Kutcher, Lisa Robin Kelly

Policija je posljednjih mjeseci užurbano radila na ovom slučaju i odjednom stala, pa su američki mediji s pravom postavili pitanje zašto je do toga došlo. Odgovora zasad nema, a Danny Masterson nije se po tom pitanju očitovao u posljednje vrijeme.

Glumac je u braku s glumačkom kolegicom Bijou Phillips, s kojom ima trogodišnju kći Fiannu Frances.

Linker
17. travanj 2024 16:23