Profimedia, Backgrid UK
iskreno o problemima

Selena Gomez: 'Za moju su generaciju društvene mreže katastrofa'

Pjevačica i glumica Selena Gomez na Instagramu ima čak 150 milijuna pratitelja i jedna je od najpraćenijih osoba na svijetu - kad ona govori koliko su društvene mreže uzele maha, treba je shvatiti ozbiljno. Upravo je o tome govorila na filmskom festivalu koji se održava u Cannesu.

Selena Gomez (26) trenutačno boravi u Cannesu gdje je počeo glasoviti filmski festival, a ondje je održala i konferenciju za medije na kojoj je govorila o svom novom filmu 'The Dead Don't Die'. No, novinare je zanimala i kao jedna od osoba koju na Instagramu prati najviše ljudi na svijetu i koja dobiva desetke milijuna likeova i ima i po dvjesto tisuća komentara. Iskreno je, odgovarajući na pitanja, progovorila o problemima koje nose društvene mreže.

'Iako su društvene mreže divna platforma, za mlade ljude su opasne ako na njima provode previše vremena. Razumijem da je divno koristiti ih, ali je zastrašujuće kad vidite koliko su te mlade djevojke i dečki izloženi. Sasvim sam uvjerena da je to užasno opasno, a za mogu generaciju posebno i osobito za one koji doživljavaju buling', rekla je Gomez.

Kad su upitali osjeća li odgovornost, kao jedna od najutjecajnijih žena na svijetu, učiniti platforme sigurnijima, Selena je objasnila da osobno ne voli objavljivati besmislene fotografije i da je oprezna što plasira. 'Zahvalna sam što imam platformu i trudim se da svaka objava ima smisao', rekla je Gomez. 'Gledam te mlade djevojke, mnoge i upoznajem i toliko su ranjene zbog bulinga, a ne mogu se braniti, da je to strašno', naglasila je i poručila mladima da si moraju strogo odrediti vrijeme koliko će biti online i držati se toga.

I sama Selena je poznata po tome da si povremeno uzme 'odmor' od društvenih mreža. Tako je početkom godine objavila prvu fotografiju nakon rujna lani, kako bi pratiteljima poželjela sretnu Novu godinu te da je ponosna na osobu kakva je postala nakon pauze od javnih istupa jer je radila na mentalnom i fizičkom zdravlju.

Selena Gomez
'The Dead Don't Die' premiere and opening ceremony, 72nd Cannes Film Festival, France - 14 May 2019, Image: 433180878, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Selena Gomez

Linker
19. travanj 2024 10:04