Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Tajna je u jednoj stvari

Sementa Rajhard o prvim mjesecima majčinstva: 'Dijete me umori, ali jednoga se moramo držati'

Poznata scenska umjetnica postala je majka sredinom travnja, kada je na svijet donijela svoju djevojčicu, iako im je pandemija poremetila planove oko poroda, jer otac nije mogao biti u rađaonici, prve mjesece čini se da im ništ ane može pokvariti.

Prije gotovo dva mjeseca naša simpatična pjevačica i glumica Sementa Rajhard rodila je svoje prvo dijete, malena Stella na svijet je došla u jednoj zagrebačkoj bolnici usred pandemije koronavirusa. Neustrašive mama i beba stvaraju svoju novu rutinu, a mlada majka otkrila je što ona svojoj bebici pokušava usaditi od prvih dana.

"Stella zaspi u 19 ili 19,20 sati..imamo taj ritam. Kupanac i spavanac. Držim je budnom od 17 i 30 da se previše ne odmori i da mi ne odbije spavanac kojeg držimo u rasporedu. Dijete mora imati raspored...da ", objasnila je Sementa kako zajedno rade na usklađivanju ritma.

Pjevačica je otkrila kako je svaki sat u životu malene bebe isplaniran, pokušava joj uspostaviti rutinu spavanja i budnosti i kako se čini u tome je uspješna.

Dijete me umori na najpozitivniji način

"Da je ona odbijala spavanac od 19 sati, najvjerojatnije bi to bio neki drugi sat za spavanac. Jesam li ja već onda umorna, nakon cjelodnevne akcije? Jesam. Ali: Moje dijete me umori na najpozitivniji način. Umorna sam, ali sretna jer je ona ispunjena, a mamama je to najbitnije", priznala je Rejhard.

A kada malena zaspi u svom prvom ciklusu prije noćnog hranjenja, mama Sementa je uspostavila neke vlastite rituale za opuštanje."Nakon što Stella zaspi, ide mojih pola sata tišine, pola sata surfanja, trk pod tuš i gledanje 'Prijatelja' pa 'Moderne obitelji'", otkrila je kako joj izgledaju večeri, rutina je to s kojom se mnogi roditelji mogu poistovjetiti.

Malena se budi oko ponoći, zatim oko tri i pol i onda opet u sedam ujutro. "I dan počinje. Počinje naše druženje, kreativnost i odrastanje. Ej mame, pa mi rokamo samo tako", poručila je Sementa.

Mlada majka posljednja dva mjeseca otkriva čari roditeljstva s prvorođenkom, voli se pohvaliti zajedničkim fotografijama kad provode vrijeme na svježem zraku, u šetnji, što je za aktivnu mladu mamu jedna od češćih aktivnosti.

Pročitajte i:

Sementa Rajhard otkrila koje je ime dala svojoj princezi: 'Sve se dogodilo u pravo vrijeme'

Intimni dnevnik Semente Rajhard: Opisala nam je najveće strahove i nadanja uoči i nakon poroda

Sretne vijesti: Rodila Sementa Rajhard, pjevačica i zaručnik dobili malenu kćerkicu

Lucija Lugomer super slatkom fotkom iz rodilišta javila sretnu vijest: 'Wow! Možete nas zvati mama i tata!'

Linker
23. travanj 2024 21:23