Profimedia, Backgrid USA
Šalje poruku pomirenja

Serena Williams bez imalo retuširanja: Otkrila i više od onog na što je svijet bio spreman

Tenisačica Serena Williams na naslovnici magazina Harper's Bazaar osvanula je bez imalo retuširanja - što je veliki iskorak osobito za nju koja je cijeli život osuđivana zbog svojeg tijela, a progovorila je i o kontroverznom meču iz 2018. na US Openu te objasnila zašto nikada nije požalila koristiti svoj glas protiv nepravde.

"Kad sam sa 17 osvojila prvi Grand Slam znala sam da mogu još puno toga. Bila sam toliko sigurna u to da sam rekla svom ocu da može zadržati trofej jer ću ja osvojiti još toga. Nakon toga sam US Open osvojila još šest puta", rekla je Serena u intervjuu. Tenisačica iza sebe ima 23 Grand Slam titula i nebrojeno puno zlatnih medalja.

New York, NY  - Serena Williams shows off a very short slitted dress that shows her underwear. Serena was seen leaving Buzzfeed offices as she showcased the risqué look.

Pictured: Serena Williams

BACKGRID USA 3 APRIL 2019, Image: 424071752, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

"Puno puta me pitaju što me motivira. Imam jednostavan odgovor: Volim sport. Kad držim govore uvijek kažem koliko je važno da radite ono što volite. Ako to ne volite raditi, onda nađite nešto što drugo. Slijedite svoju strast.", rekla je Serena koja je prošle godine bila u središtu pozornosti zbog negodovanja na teniskom meču s Naomi Osakom kada je zbog verbalnog napada na suca dobila tri upozorenja i izgubila meč.

"Zvali su me svim mogućim imenima. Rugali su mi se zbog oblika tijela. Bila sam manje plaćena jer sam žena. Kažnjena sam u finalu turnira jer sam izrazila mišljenje ili promrmljala preglasno... A to su samo stvari koje javnost vidi. Ukratko, nikad nije bilo lako. Ali onda pomislim na sljedeću djevojku koja će doći, a koja izgleda poput mene i ponadam se, možda će joj moj glas pomoći', izjavila je Serena Williams za Harper's Bazaar, a sama je inzistirala da na fotografijama ne bude fotošopirana.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Well damn @serenawilliams (via @harpersbazaarus) ・・・ “I’ve been called every name in the book. I’ve been shamed because of my body shape. I’ve been paid unequally because of my sex. I’ve been penalized a game in the final of a Major because I expressed my opinion or grunted too loudly...And these are only the things that are seen by the public. In short, it’s never been easy. But then I think of the next girl who is going to come along who looks like me, and I hope, ‘Maybe, just maybe, my voice will help her.’” - Photography by @alexilubomirski Styling by menamorado Hair by @vernonfrancois Makeup by @tyronmachhausen #SerenaWilliams wears @ralphlauren, @bulgariofficial and @louboutinworld - #beautifulballer #beautifulballers

Objavu dijeli Beautiful Ballers (@beautifulballers)

"Poslije finala sam se vratila na Floridu i to me pitanje proganjalo. Jesam li trebala tako reagirati? Počela sam razmišljati gdje sam pogriješila... Zašto su žene kad su emotivne, lude i nepodnošljive, a kad to rade muškarci onda je to čista strast i demonstracija snage...", rekla je Serena koja se ispričala kolegici zbog nedoličnog ponašanja, ali si je obećala da nikada neće šutjeti. I dok se emotivno u potpunosti razotkrila, razotkrivanja nije nedostajalo niti na fotografijama, što su mnogi na društvenim mrežama ocijenili nepotrebnim.

Linker
16. travanj 2024 09:11