objavljene nominacije

Serija snimana u Hrvatskoj ima čak 25 nominacija za Emmy

Glavna konkurencija joj je serija "Squid Game", koja je ušla u povijest kao prva produkcija na jeziku koji nije engleski, a natječe se za Emmy u toj glavnoj kategoriji.

HBO-ova dramska serija "Nasljeđe" ("Succession") koja prati afere moćne obitelji čiji članovi kuju urote i međusobno si podmeću, preuzela je u utorak vodstvo u utrci za nagradu Emmy koja se dodjeljuje za televizijska dostignuća, s ukupno 25 nominacija.

Serija je snimana u Hrvatskoj, i to na lokacijama u Zagrebu, Dubrovniku i Cavtatu te na Korčuli, Mljetu i Šipanu. Glumačku ekipu čine Jeremy Strong, Sarah Snoo, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen i Hian Abbass.

Nasljeđe će se natjecati s južnokorejskom serijom "Squid Game", planetarnim uspjehom Netflixa, koja je ušla u povijest kao prva produkcija na jeziku koji nije engleski, a natječe se za Emmy u toj glavnoj kategoriji.

Utrka će biti napeta jer se za nagradu koja će se dodijeliti 12. rujna natječu uspješne televizijske dramske serije poput "Stranger Things", "Ozark" i "Better Call Saul".

U kategoriji humorističnih serija, najbolju startnu poziciju s 20 nominacija ima "Ted Lasso" (Apple TV+), lanjski pobjednik.

U kategoriji mini serija, 20 nominacija ima "The White Lotus" (HBO) koji ismijava hipokriziju i površnost bogatih gostiju luksuznog hotela na Havajima.

Linker
19. travanj 2024 17:23