Petar Jurica
novi zdravstveni problemi

Šest godina nakon prvog: Zoran Šprajc ponovno u bolnici zbog infarkta

Urednik i voditelj RTL Direkta ponovno je završio u bolnici, točno šest godina nakon što je doživio prvi infarkt.

Vijest o novim zdravstvenim problemima poznatog urednika i voditelja Zoran Šprajc sve je uznemirila. Neizdrživa bol bila je razlog zbog kojeg je poznati voditelj završio u bolnici, s petka na subotu prošlog tjedna kada mu je, kako doznajemo, ugrađen još jedan stent.

Novinar Zoran Šprajc je već imao problema sa srcem. U studenom 2013. također je završio u bolnici gdje su mu ugrađena dva stenta. To stanje, rekao je prouzročili su mu stres, dvije i pol kutije cigareta dnevno, nekretanje te nezdrava i neredovita prehrana. U bolnicu, gdje su mu ugrađena dva stenta, došao je u zadnji čas - i to na inzistiranje supruge.

Zagreb, 050618.
Francuski institut.
Diskusija predstavnika medija i PR strucnjaka koju je organizirao Sud casti Hrvatske udruge za odnose s javnoscu (HUOJ) pod nazivom - Zasto mrzimo i mozemo li tome stati na kraj.
Na fotografiji: Zoran Sprajc.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / Hanza Media

- Izgubila je strpljenje, ugurala me u auto i odvezla do nama najbliže Nove bolnice. Ondje su za manje od pola sata sve pretrage bile gotove, a ja na aparatima, u operacijskoj dvorani. Tijekom koronarografije, kad su došli do srca, shvatili su da je u pitanju minuta-dvije. Za manje od sat i pol nakon dolaska u bolnicu ja sam bio spašen - ispričao je tada za Gloriju Zoran Šprajc, kojem je liječnik zbog akutnog infarkta jedva ugradio stent. Tada je doznao i da je već prehodao dva infarkta. Nakon toga je promijenio loše životne navike, što je značilo i izbacivanje svinjetine iz jelovnika. Kao tipičnom Slavoncu to mu nije bilo lako, ali je u osmišljavanju zdravog menija imao pomoć i potporu supruge - vegetarijanke.

Zoran je cijelo ljeto dijelio sa svojim obožavateljima da naporno vježba kako bi skinuo kilograme, a nekoliko dana prije novog infarkta je objavio i fotografiju iz teretane čim je pokazivao da je ozbiljno promijenio navike.

Linker
24. travanj 2024 23:14