Iza kamera

Severina pokazala kako je izgledalo snimanje spota koji je odjeknuo regijom: ‘Nisi nikog izvrijeđala već 20 minuta‘

Video kampanja ‘Hejt Sloveni još ste živi‘ u kojoj glavne uloge imaju Severina, Hristina Popović i Goran Bogdan još uvijek intirgira javnost.

Kampanja protiv govora mržnje "Hejt Sloveni još ste živi", koja je oduševila regiju i dalje izaziva zanimanje javnosti, a njeni glavni akteri itekako su ponosni na svoje sudjelovanje u njoj. Tako je pjevačica Severina otkrila kako je izgledalo snimanje 'iza kamere', u videu koji je objavila na Instagramu vidi se kakve je upute dobivala, kako su se na setu unatoč ozbiljnoj temi i zabavljali.

"To, budi depresivna... Jer nisi nikog izvrijeđala već 20 minuta... Kužiš, kao - 'joj, da barem naiđe sad Azra, da ju uništim...' Ono, tuga totalna... I onda kao - 'evo je, napokon ona, sad ćemo se počastit...'", napisala je Severina u opisu videa, a to su riječi koje joj je kao uputu dao redatelj Predrag Ličina.

Glazbenica se u ulozi blagajnice sasvim odlično snašla, a čak se i zaigrala s čitačem bar kodova te je ekipi oko sebe nudila da im izmjeri temperaturu. U videu snimljenom kao 'making of' vidi se i kako je izgledao proces odabira 'najsočnijih' uvreda - na što je u jednom trenu Severina u kameru rekla: "Nemoj to snimati".

Čitajte i: Moćan video: ‘Hejt Sloveni‘ sa Severinom, Goranom i Hristinom natjerat će vas na razmišljanje

Velika motivacija

Članovi tima, koji su snimili video za Buka magazin, već su rekli da su svi bili iznimno motivirani za sudjelovanje. To se, osim po Severininom videu, može vidjeti i po fotografijama sa seta koje su objavljivali. Tako je Peđa Ličina objavio nekolicinu fotografija nastalih na snimanju, na kojima je vidljivo da su glumci pažljivo slušali upute, ali i oduševljeno prihvatili ono što im je on napisao.

I Goran Bogdan i Hristina Popović, maestralno su odigrali svakodnevni govor mržnje s kojim se susrećemo, ponajviše na društvenim mrežama, a sada je ovim spotom taj ružan jezik prenesen u 'stvaran svijet'.

“Nit vodilja kampanje je pozdrav ‘Hej, Sloveni’, koji smo prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”, kazao je glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

Linker
24. travanj 2024 06:07