još uvijek se ne predaje

Shannen Doherty bez zadrške pokazala kako izgleda njezina borba s rakom dojke: ‘Nije lijepo, ali je stvarno‘

Iako je njezino stanje teško i nije sigurna koliko će još poživjeti, zvijezda serije ‘Beverly Hills‘ svjesna je da dane koji su joj preostali mora proživjeti kako najbolje zna. U mjesecu svjesnosti o raku dojke, Shannen je podijelila svoje iskustvo nakon obje dijagnoze i što je sve tada proživljavala.

Glumica Shannen Doherty, najpoznatija po ulozi Brende u hit seriji devedesetih 'Beverly Hills 90210', još uvijek se bori s rakom dojke za kojeg je mislila da ga se riješila prije četiri godine. Shannen je vrlo transparentna oko svojeg stanja te s fanovima redovito dijeli napredak.

Čitajte i: Bori se s najtežim stadijem raka i razmišlja o kraju: 'Neke stvari konačno moram reći svojoj majci i mužu'

Pedesetogodišnja glumica prošle je godine otkrila da joj se rak vratio u 4. fazu, nakon što je 2017. ušao u remisiju, a sada je na Instagramu odlučila podijeliti fotografije, kao i iskustvo nakon prve, ali i druge dijagnoze.

"Je li ovo lijepo? Ne, ali je stvarno i nadam se da ćemo svi postati informiraniji i svjesniji kako rak zapravo izgleda. Nadam se da ću potaknuti ljude na mamografiju, redovite preglede, da se riješe straha i suoče sa svime što je pred njima", napisala je glumica na početku svoje objave.

"Godine 2015. dijagnosticiran mi je rak dojke. Imala sam mastektomiju i bila na kemoterapiji i zračenju. Mnogo sam krvarila iz nosa zbog kemoterapije. Nisam sigurna je li netko od vas to doživio. Osim toga bila sam užasno umorna. No, razveselila sam se kada sam odjenula smiješnu pidžamu koju mi ​​je dala moja prijateljica Kristy. Izgledala sam si smiješno i u tome svemu sam se mogla nasmijati samoj sebi. Pronalaženje humora pomoglo mi je da prođem kroz ono što se činilo nemogućim. Nadam se da ćemo svi pronaći humor u nemogućem", poručila je glumica.

image
Ekipa iz serije 'Beverly Hills'.
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Vrlo aktivna i u teškoj fazi

Prošlog mjeseca Doherty je govorila o životu s rakom tijekom virtualnog panela za svoj novi film "List of a Lifetime", dijeleći kako osjeća odgovornost za razbijanje zabluda o raku.

"Osjećam se kao da imam odgovornost u svom više javnom životu, koji odvajam od glumačkog života, govoriti o raku i možda više educirati ljude i dati ljudima do znanja da su osobe s 4. fazom jako žive i vrlo aktivne. Moj muž kaže da nikada ne biste znali da imam rak da vam to nisam rekla", kazala je Doherty, koja je u braku s fotografom Kurtom Iswarienkom od 2011.

image
Shannen se već više godina bori s rakom dojke.
AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Slavna Brenda otkrila zastrašujuću vijest o borbi s rakom: 'Ionako ćete saznati prije ili kasnije, nitko ovo ne zaslužuje'

Shannen je svjesna da joj ne preostaje mnogo vremena pa pokušava živjeti ispunjenije nego ikada prije i uživati u stvarima u kojima prije nije stigla.

"Pokušavam uživati u malim stvarima koje mnogi ljudi ne vide ili uzimaju zdravo za gotovo", ispričala je glumica i otkrila o čemu je razmišljala nakon što je čula da ima četvrti stadij teške bolesti. "Razmišljala sam se nosim li dobru ili lošu karmu, i ako nosim lošu, zašto je tome tako? Počela sam razmišljati o svom životu, svim stvarima koje sam napravila i svim stvarima koje nisam napravila. Kakva sam bila s ljudima", ispričala je glumica.

Linker
25. travanj 2024 21:03