zlatni studio 2022.

Silente, Cambi i Nina Badrić nominirani su u kategoriji za hit godine za najveću medijsku nagradu u Hrvatskoj!

Za manje od tri tjedna doznat ćemo tko su dobitnici Zlatnog Studija, a do tada još stignete glasati za svog favorita.

Finalno glasanje za najveću medijsku nagradu u Hrvatskoj, Zlatni Studio, još uvijek traje, a finalisti se natječu u 19 kategorija. Među nominiranima za hit godine ušlo je troje kandidatata - grupa Silente, Cambi i glazbenica Nina Badrić.

Dubrovački bend Silente, koji je oduševio povratničkom pjesmom "Poljubi me za kraj", priprema četvrti studijski album za 2022. godinu, na kojem će se naći i ta pjesma. Pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, a Nikša Bratoš odgovoran je za produkciju.

image

Silente

VEDRAN PETEH/CROPIX

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Spot je sniman u Dubrovniku, u Muzeju selfija i uspomena te u hotelu Lacroma, a TIbor Mehmedović je za Jutarnji opisao kako je nastala pjesma.

"Kad krenem pisati, ne vjerujem baš u inspiraciju, jer svaka pjesma koja je dobra ne može nastati samo iz inspiracije. Postoji određeni put koji pjesma prođe, dok se stvori ideja, pa se pjesma realizira i meni se takav rad više sviđa od inspiracije", kaže nam Tibor Karamehmedović.

"Kad pišeš, nemaš neku temu o kojoj pišeš, nemaš poruku ili određenu stvar koju želiš reći. Pjesme opisuju neopisivo, a okrenuti smo više osjećajima. Stvaranje pjesme trajalo je nekoliko dana, izrada skice pjesme i još je neko vrijeme trebalo za aranžman. Pjesma je bila gotova prije godinu, a tek smo nedavno snimili sve, također je trajalo kratko. Atmosfera na snimanju bila je kao i uvijek, radna, ali i zabavna. Nismo očekivali puno od ovoga albuma, a dao je više nego što smo mogli zamisliti. Publika pjeva pjesme na koncertima, sve su im omiljene i niti jedna ih dosad nije iznevjerila. Nadam se da će ove godine biti više koncerata i dobre zabave" dodaje glazbenik.

Čitajte i: Tko su finalisti najveće medijske nagrade u Hrvatskoj? Započeo je drugi krug glasanja, a konkurencija je velika!

Klapa Cambi s vokalima Sandrom Gerbecom, Joškom Tranfićem, Jurom Nikolićem i Lukom Čulićem nominirana je s pjesmom "Zaljubljen", za koju je spot snimljen u crno-bijeloj tehnici u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i na Kraljičinoj plaži u okolici Zadra. Ovu pjesmu potpisuje Marija Mirković, bivša članica grupe The Frajle.

image

Cambi

JAKOV PRKIĆ/CROPIX

Osim glavnih vokala, u spotu se pojavljuje i glumica Ana Uršula Najev s kojom je Cambi već prije surađivao.

"Pjesma ‘Zaljubljen’ je nastala jedne noći u veljači na Tenerifima, to je ljetna pjesma, uvijek nosim neki instrument sa sobom i uzela sam gitaru, sjedila na terasi i počela pjevušiti tu melodiju. ‘... I mila i vila’ odmah mi se jako svidjelo te sam počela raditi na tekstu i nastala je pjesma. Meni je pjesma bila vrlo brzo gotova, sutradan sam je već završila. Njihov menadžer i ja smo se dogovorili, zapravo njegova ideja je bila da s tom pjesmom Cambi ide na Doru. I tako je sve to krenulo, meni se jako svidjelo kako su je izveli. Nadam se da će pobijediti", rekla je Marija Mirković za Jutarnji.

Glazbenica Nina Badrić nominirana je s pjesmom "Ja još uvijek imam istu želju". Tekst je sama napisala, a glazbu u suradnji s Predragom Martinjakom. Cilj ove pjesme je, kaže Nina, "rasteretiti ljude u ovim turbulentnim vremenima".

image

Nina Badrić

MARKO GRUBIŠIĆ

Čitajte i: Ovi voditelji u igri su za osvajanje najveće medijske nagrade: Tko će je ponijeti kući odlučujete i vi

Videospot je režirao Dario Radusin, a za styling je zaslužan Stefan Orlić.

"Pjesmu sam napisala neposredno prije ovog ludog vremena u kojem smo se svi našli i nekako snašli, no kako je korona zaustavila sve, a najviše nas glazbenike, tako sam je stavila na čekanje za neka bolja i sretnija vremena. Mislim da je sada pravo vrijeme za nju jer nosi jednu pozitivnu, nepretencioznu poruku. Nadam se da će pronaći i svoj put do publike", rekla je Nina za Jutarnji.

image
GLORIA.HR
Linker
16. travanj 2024 02:43