Borba za nasljedstvo

Sin Elizabeth Hurley izgubio je nasljedstvo pokojnog oca od 250 milijuna dolara: Djed mu ne želi dati niti novčića

Djed Damiana Hurleyja usprotivio se prvotnoj odluci suda da mladić ima pravo na obiteljsku ostavštinu i razbaštinio ga u žalbenom postupku uz pomoć oporuke koju je Steve Bing svojedobno napisao.

Tužno je odrastati bez podrške jednog roditelja, no Damiana Hurleyja (19), sina britanske glumice i bivše manekenke Elizabeth Hurley (56) te pokojnog financijaša i bonvivana Stephena Stevea Binga, očeva obitelj odbacila je dvaput.

Mladi maneken neće naslijediti ni novčića iz zaklade obitelji Bing jer tako žele njegov djed, milijarder Peter Bing i teta Mary, čije će dvoje djece naslijediti sav obiteljski imetak. Mladi maneken nije učinio ništa što bi naljutilo djeda i sestru svog pokojnog oca, nema čak ni "kaznu za pogrešno parkiranje" što je prema američkim mjerilima odlika uzornog građanina.

image
Za Damiana Hurleyja često kažu da je slika i prilika njegove mame Liz.
MISCHKE ANDRE/ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pa ipak, obitelj njegovog oca ne želi graditi odnos s njim, a nisu ni izrazili želju upoznati ga otkako se rodio. Razlog je obiteljsko nasljedstvo, pusti milijuni funta koje je Damian s polusestrom Kirom (23) trebao naslijediti iz zaklade obitelji Bing. Naime, sud u Los Angelesu nedavno je uvažio žalbu njegova djeda, milijardera Petera Binga (90) i poništio prethodnu sudsku odluku prema kojoj je mladić trebao dobiti oko 250 milijuna dolara, a jednak iznos trebao je pripasti njegovoj polusestri, rođenoj iz veze Stevea Binga i tenisačice Lise Bonder Kerkorian.

Čitajte i: Sin poznate glumice u mučnoj borbi za nasljedstvo dobio parnicu nad vlastitim djedom

Odluka suda je konačna, a nakon nje nema nikakve nade da će Damian upoznati svog nestvarno bogatog djeda, tetu i rođake.

Čini se da mladić od majke nije naslijedio samo izgled. Naime, dva dana nakon odluke suda u Kaliforniji, na svom Instagram računu podijelio je fotografiju s bakom Angelom (80), mamom Elizabeth, majčinom sestrom Kate Curran te njezinom djecom. Popratio ju je riječima: "Zahvalan za moju obitelj, danas i svaki dan." Više nije trebao kazati.

Kao što je glumica damski zaobilazila pričati o obitelji Bing, smatrajući da njihovi postupci govore dovoljno o njima, slično je postupio i on. Ima majčinu obitelj, njihovu ljubav i podršku, a kako je njegova mama imućna (glumičino bogatstvo procjenjuje se na 13 milijuna funta, pa si mogu priuštiti život na ladanjskom imanju u engleskoj pokrajini Herefordshire vrijednom šest milijuna funti), a i sam vrlo dobro zarađuje, ništa mu ne nedostaje. Čini se da je njegov pokušaj izboriti se preko suda za očevu ostavštinu motiviran željom da kao prezren i neželjen potomak obitelji dobije zadovoljštinu.

Crna ovca

Priča o tome kako je došlo do zavade počinje prije njegovog rođenja. Damianov otac bio je obiteljska crna ovca koja je, napunivši 18 godina, iz obiteljske zaklade naslijedila oko 600 milijuna dolara. Zbog toga je, protiv želje svog oca Petera, odustao od studiranja na sveučilištu Stanford i postao holivudski producent.

Osnovao je kompaniju Shangri-La Entertainment čiji je najveći uspjeh 2004. bio dječji animirani film "Polar Express" i to je uglavnom bilo to. Pamte ga po vezama s Naomi Campbell, Umom Thurman i Sharon Stone, a s Elizabeth Hurley spetljao se prije gotovo 22 godine. Bili su u vezi 18 mjeseci kad mu je rekla da je trudna, a on je nimalo gospodski odvratio da dijete nije njegovo jer nikada nisu bili "ekskluzivan" par. No, DNK test potvrdio je 2002. kada se Damian rodio, da mu je on otac.

image
Elizabeth Hurley dobila je Damiana Hurleyja u vanbračnoj zajednici sa Steveom Bingom.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Izuzetno sam voljela Stephena dok smo bili zajedno. Suprotno pogrešnim izvještajima, bili smo još uvijek jako sretni kad sam otkrila da sam trudna. Bila sam mu odana i vjerna cijelo to vrijeme, jer me uvjeravao da je i on meni", rekla je zvijezda serije "Kraljevska obitelj".

Čitajte i: Sin Elizabeth Hurley oduševio u novoj kampanji: U promotivnom videu mazi se s poznatom manekenkom

Od Binga nije tražila financijsku pomoć, a nakon što je DNK potvrdio očinstvo, Bing joj je preko suda dostavio oko 100.000 funta potpore za sina, na čemu mu se zahvalila.

A kad se 2007. udala za vrlo bogatog tekstilnog poduzetnika, Indijca Aruna Nayara, on je dječaku zamijenio oca sve dok se nisu 2011. razveli: nisu imali predbračni ugovor, no svatko je zadržao svoju predbračnu imovinu. Za to vrijeme Damianov biološki otac nastavio je živjeti kao da sutra ne postoji, trošeći novac na sva zadovoljstva koja se mogu kupiti. Ignorirao je očinske obaveze i dok je bio u vezi s tenisačicom Lisom Bonder Kerkorian, s kojom je u ožujku 2000. dobio kćer Kiru.

image
Elizabeth Hurley i Steve Bing 2001.
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Potkraj 1999. Stephen Bing napisao je oporuku prema kojoj je razbaštinio Lisino nerođeno dijete, ali i svu djecu koju bi eventualno mogao dobiti izvan braka, izričito navodeći da mu "nije bila namjera skrbiti ni za to dijete ili bilo koje dijete koje sada živi ili se rađa".

Tragičan obrat

Razočarana tenisačica nakratko se vratila bivšem partneru, milijunašu Kirku Kerkorianu, a kako je ovaj sumnjao da je Bing pravi otac male Kire, unajmio je detektiva da to dokaže. Taj je iz smeća ukrao Bingov iskorišteni zubni konac i očinstvo je dokazano, no Steve Bing tužio je Kirka zbog povrede privatnosti. Na kraju su „dva jarca na brvnu” spor izgladila izvan suda, no ta crtica ponešto govori o Damianovom tati.

Čitajte i: U svijetu lažnjaka i kopija, on ima onaj nužni ‘faktor X‘, a poznata mama pomogla mu je ‘samo‘ dobrim genima

Pripovijest dostojna scenarija latinoameričkih sapunica dobila je tragičan obrat u lipnju 2020. kada je beživotno tijelo 55-godišnjeg Stevea Binga pronađeno u podnožju zgrade u Los Angelesu na čijem je 27. katu stanovao. Sumnjalo se na samoubojstvo, a nedugo prije smrti Bing je prvi put u životu nazvao Damiana i čestitao mu 18. rođendan, žaleći zbog izgubljenog vremena.

Poslije njegove smrti doznala su se dva bitna podatka. Prvi je da je spiskao gotovo sav novac, od nekadašnjih 600 milijuna na računu mu je ostalo oko 340.000 dolara, a drugi je da se udružio s bivšim partnericama, Elizabeth Hurley i Lisom Bonder Kerkorian kako bi svojoj djeci osigurao nasljedstvo iz obiteljske zaklade znajući da ga u listopadu 2020. trebaju preuzeti.

No, Peter Bing odlučio je da Steveova djeca neće dobiti ni centa i žestoko se usprotivio. Sud je isprva presudio u korist Damiana i Kire, no Peter Bing posegnuo je za oporukom pokojnog sina napisane krajem 1999. i njome ih je u žalbenom postupku uspio razbaštiniti. Kao ključni argument navedeno je i to da mladić i djevojka nisu rođeni u legitimnoj bračnoj zajednici. Damian je ostao bez nasljedstva, ali ostavlja dojam da zato ne žali. S obzirom na iskazanu netrpeljivost očeve obitelji, vjerojatno je bolje da se ne druže.

Linker
25. travanj 2024 01:03