CROPIX
ASIM UGLJEN

Situacija u Afganistanu našeg glumca potaknula da podijeli inspirativne priče svojih baka: ‘Dolazim iz obitelji jakih žena‘

Asim Ugljen na društvenim mrežama često piše o situacijama iz svojeg života. Na najnoviju objavu potaknulo ga je talibansko osvajanje vlasti i način na koji će se ono odraziti na žene. Njegove obje bake imale su teške živote, no unatoč tomu uspjele su odgojiti sedmero djece.

Asim Ugljen na društvenim mrežama često piše o situacijama iz svojeg života. Na najnoviju objavu potaknulo ga je talibansko osvajanje vlasti i način na koji će se ono odraziti na žene. Njegove obje bake imale su teške živote, no unatoč tomu uspjele su odgojiti sedmero djece.

Glumac Asim Ugljen koji se proslavio ulogama u serijama "Kud puklo da puklo" i "Na granici" na svom je Facebook profilu podijelio obiteljsku priču, odnosno sudbine njegovih pokojnih baka, a na to ga je potaknula novonastala situacija u Afganistanu, okupacija grada Kabula i ostalih provincija od strane talibana, koji će ženama uskratiti temeljna ljudska prava.

image
Asim Ugljen proslavio se ulogama u serijama 'Na granici' i 'Kud puklo da puklo'.
DARKO TOMAS/CROPIX

"Moja rahmetla majka (za neupućene, baka) Nafija, zvana Nafa, je bila prva žena u Novom Pazaru koja je skinula feredžu. Imala je tad 17 godina. Rano je ostala udovicom s pet kćeri. Uspjela ih je odhraniti i odškolovati na fakultetima. Moja pokojna baka Samija, zvana Babika, imala je 14 godina kada je završila u partizanima i petoj ofanzivi. Preživjela je Neretvu (gdje je bila ranjena) i Sutjesku (bila je 20 metara od Save Kovačevića kad su ga ubili). Nositeljica partizanske spomenice i prvoborka. Nakon rata je rodila i odškolovala dvojicu sinova i završila Pravni fakultet", napisao je Asim na Facebooku o svojim bakama te nastavio hvaliti ženski dio obitelji.

"Iz obitelji sam 'jakih' muškaraca, ali žene su nam uvijek bile jače. Drago mi je da su me njih dvije i Aida odgajale. Drago mi je da nisu žive, da ne vide svijet koji su gradile kako nestaje u ruševinama ljudske malodušnosti i zlobe", nastavio je te im zahvalio što su uvijek imale hrabrosti.

image
Asim Ugljen na Mrežnici.
DARKO TOMAS/CROPIX

Glumac redovito na društvenim mrežama dijeli situacije iz svakodnevnog života, ono što ga muči, inspirira i ono što voli, a posebno ne skriva ljubav prema supruzi Marti Boflan Ugljen i njihovo dvoje djece Leili i Dinu. Pravi su avanturisti pa su pve dane godišnjeg odmora iskoristili za avanture u prirodi, odnosno za vožnju kajakom na rijeci Mrežnici gdje glumac ima i obiteljsku vikendicu.

Čitajte i: I Asim Ugljen podijelio negativno iskustvo sa seta: 'To su vam partnerice, a ne lutke na napuhavanje'

"Za mene je Mrežnica najljepša na svijetu, a otkako sam preklani otkrio čari kajaka na divljim vodama, jedva dočekam svaku priliku za spuštanje niz njezine brzace i slapove. U vodi sam otprilike tristo puta godišnje, svejedno je li sunce, kiša ili snijeg, vruće ili hladno, te neovisno o vodostaju rijeke", rekao je Ugljen u intervjuu za Gloriju prošle godine.

Čitajte i: Asim Ugljen žrtva je najokrutnije šale! 'Sigurno je dečko, sada me nitko više neće zaustaviti da mu dam ovo ime'

Linker
26. travanj 2024 16:19