Vremena su se promijenila

Sjećate se ‘bakica‘ iz Zlatnih djevojaka? Možete li vjerovati da su Carrie, Miranda i Charlotte starije od tih žena

Posljednjih dana na društvenim mrežama vodi se živahna rasprava o tome kako doživljavamo žene u pedesetima danas i kako je to bilo osamdesetih godina prošlog stoljeća.

I tek tako... samo jednom malenom usporedbom internet je ostao potpuno zatečen. Posljednjih dana tema o kojoj se naveliko priča na društvenim mrežama je dob fiktivnih likova iz dvije popularne TV serije. Kada se pojavila informacija da su dame u novim nastavcima "Seksa i grada" istih godina kao legendarne "Zlatne cure" u prvoj sezoni - razvila se velika diskusija.

Ova usporedba postala je očita nakon smrti Betty White, najveće zvijezde "Zlatnih cura". Podsjetimo, prva sezona omiljene serije krenula je s emitiranjem 1986., a emitirala se sedam sezona, sve do 1991. godine.

image

'Zlatne djevojke' počele su s emitiranjem 1986.

ALBUM/PROFIMEDIA

Likovi Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) i Charlotte (Kristin Davis), kako su istaknuli neki korisnici društvenih mreža, bile gotovo iste dobi kao Dorothy (Beatrice Arthur), Blanche (Rue McClanahan) i Rose (Betty White) unatoč njihovom potpuno različitom izgledu.

Čitajte i: Pogledala sam ‘I tek tako‘ i doživjela šok za šokom: premalo humora, nimalo seksa i ono ključno - što je s modom?

"Gledam prvu epizodu, prve sezone 'Zlatnih cura' i Rose je otkrila da ima 55 godina. To me uznemiruje. To su godine koje Charlotte ima u 'I tek tako' ...", napisala je jedna korisnica Twittera.

Čak su i mlađe

Usporedba ide još detaljnije i na kraju ispada da su likovi u prvoj sezoni "Zlatnih cura" još i mlađi (53- 55 godina) od najnovijih likova iz "Seksa i grada" (54 i 55 godina) - što je dovelo do zaključka kako smo evoluirali u načinu na koji vidimo žene u toj zlatnoj dobi.

image

Slavni likovi u 'I tek tako'

HBO

Rasprava je sišla s društvenih mreža i na TV ekrane, tako su voditeljice Hoda Kotb i Jenna Bush Hager u emisiji "Today" nastavile raspravu o voljenim likovima iz obje serije.

Čitajte i: Navike koje su je dovele do praga stote: Betty White imala je nekoliko poroka koje joj ni liječnik nije mogao zabraniti

"Danas kada zamišljate ženu od 54, 55 godina ne zamišljate likove iz 'Zlatnih cura'. Ne razmišljate o hrpi bakica iz kvarta. To kako su ih oblačili u pulovere - mislim, znam, i ja nosim kardigan, ali volim se oblačiti kao bakica. Učinili su ih starijima nego što su stvarno bile", zaključila je Bush Hager.

Linker
09. travanj 2024 05:59