Svi su mu vjerovali

Skandal u Bieberovoj crkvi: ‘Pastor bogatih i slavnih‘, Carl Lentz otpušten zbog nemorala

Uz Justina Biebera, kojem je ‘promijenio život‘, mise Carla Lentza već godinama pohode brojni NBA igrači, pjevač Bono, glumac Chris Prat, Kourtney Kardashian, Kylie Jenner, Nick Jonas, glumica Vanessa Hudgens i brojna druga slavna lica. Koji su to ‘nemoralni potezi‘ zbog kojih je Lentz dobio otkaz, javnosti još nije poznato.

Carl Lentz u stranim je medijima bio na glasu kao 'pastor rock-zvijezda', što zbog svojih poderanih traperica, kožnatih jakni i napola izbrijane glave, što zbog poznanstava u svijetu bogatih i slavnih u kojem je pronašao brojne sljedbenike svoje crkve. 2014. čak se našao na popisu najuspješnijih ljudi mlađih od 35 godina, uz rame Marku Zuckerbergu, Beyonce i LeBronu Jamesu.

41-godišnji Carl u srednjoj je školi igrao košarku, a zatim se odlučio za studij teologije. Na fakultetu u Australiji je upoznao sina Briana Houstona, osnivača crkve Hillsong kojem je predložio da otvore crkvu na kampusu, te u New Yorku. Zatim je nastavio školovanje za teologa na sveučilištu crkve Hillsong, gdje je upoznao suprugu Lauru s kojom je u braku od 2003. godine.

image
Carl Lentz sa suprugom Laurom
MCGAW/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

2010. postao je suosnivač podružnice u New Yorku, gdje su na njegove mise redovito dolazili slavni iz svijeta glume i glazbe, ali i brojni igrači NBA-a, među kojima je stekao brojne prijatelje.

Lentz je možda najpoznatiji po druženju s Justinom Bieberom kojeg je krstio i 'izveo na pravi put', a koji je 2014. čak živio s pastorom i njegovom ženom. Navodno mu je pomogao i da preboli Selenu Gomez, a pričalo se da je Justin u crkvu doveo brojne slavne prijatelje.

image
Justin Bieber s pastorom Lentzom u Brooklynu
NEIL WARNER/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Nakon što je prekinuo sa Selenom, mise 'pastora hipstera' kako ga još zovu, Justin je nastavio pohoditi sa suprugom Hailey Bieber.

Mnoge je polaznike crkve u kojoj služi karizmatični mladi pastor iznenadila objava osnivača crkve, Briana Houstona, koji je objavio da je Carl Lentz - dobio otkaz!

"Žalostan sam što vas moram izvijestiti da je crkva Hillsong odlučila trajno prekinuti suradnju s Carlom Lentzom. Ovaj odluka nije donesena olako, ali je najbolja i za crkvu i za pastora Carla", napisao je Houston u izjavi za javnost.

Dodao je kako ne želi otkrivati detalje, i da već dulje vrijeme traju problemi vezani za vodstvo i slomljeno povjerenje. Dodao je i kako je crkva nedavno došla do saznanja o nemoralnim potezima Carla Lentza, zbog kojih su ga morali otpustiti.

Osnivač crkve u izjavi se dotaknuo i pastorove supruge, koju Houston i njegova supruga poznaju od rođenja: "Premda nema sumnje da je ovo ispravan potez, moram dodati kako smo Bobbi i ja u žalosti jer Lauru poznajemo cijeli njezin život, a Carla preko dvadeset godina".

Predstavnici pastora Carla još se nisu obratili medijima kako bi komentirali Lentzov otkaz.

Linker
20. travanj 2024 14:07