SPW / Splash News
POTRESI U FILMSKOJ INDUSTRIJI

Skandal za skandalom: Još jedan holivudski glumac optužen za silovanje

Hollywood posljednjih mjeseci ne spava mirno: nakon što su brojne glumice progovorile o producentu Harveyju Weinsteinu, čije je zlostavljanje bilo javna tajna godinama, te onih najnovijih za seksualno uznemiravanje Kevina Spaceyja, filmsku industriju trese još jedna optužba.

Glumica Kristina Cohen (27) optužila je glumca Eda Westwicka (30) za silovanje. U objavi na Facebooku napisala je da ju je 30-godišnji glumac, zvijezda TV serijala "Gossip Girl", silovao prije tri godine u svojem stanu.

Glumica koja je dosad igrala nekoliko manjih uloga u filmovima i serijalima napisala je da se sve dogodilo kada je posjetila Westwicka sa svojim tadašnjim dečkom, za kojeg je otkrila samo da se radi o producentu koji je bio prijatelj s glumcem. Nakon što je 30-godišnjak njima dao nemoralnu ponudu, htjela je otići ali ju je njezin dečko natjerao da ostane jer nije želio da Westwicku bude neugodno.

BEVERLY HILLS, CA - SEPTEMBER 16:  Ed Westwick attends the BBC America BAFTA Los Angeles TV Tea Party 2017 at The Beverly Hilton Hotel on September 16, 2017 in Beverly Hills, California.  (Photo by Frederick M. Brown/Getty Images)
Getty Images

- Ed je inzistirao da ostanemo na večeri. Rekla sam da sam umorna i da želim ići, pokušavajući se izvući iz neugodne situacije. Moj tadašnji dečko odlučio je da ćemo ostati još 20 minuta kako bismo izgladili stvari – napisala je glumica, a navodno je Westwick na to predložio da ona ode u sobu za goste i malo odspava. Na kraju je pristala, a probudila se na krevetu s glumcem na sebi. Pokušavala ga je zaustaviti, ali je bio presnažan.

- Bila sam paralizirana, preplašena. Nisam se više mogla ni pomaknuti. Silovao me. Bila je to prava noćna mora, a dani nakon nisu bili ništa bolji – napisala je u svojoj objavi Kristina Cohen i dodala kako joj je njen tadašnji dečko rekao da je sama kriva i da ne može ništa prijaviti jer Westwick poznaje ljude koji joj mogu uništiti karijeru. Ipak, potaknuta brojnim pričama o zlostavljanju koje se otkrivaju u proteklih nekoliko tjedana, odlučila je progovoriti – iako se i dalje bori s osjećajem krivnje.

Iako njegovi agenti nisu odmah reagirali na optužbe, Ed Westwick se oglasio i napisao da on "tu ženu uopće ne poznaje" i odlučno negirao silovanje. Optužbe dolaze usred velikog "potresa" u Hollywoodu: glumice su u listopadu progovorile o seksualnom zlostavljanju Harveyja Weinsteina, a krajem mjeseca zaredale su se ispovijesti o seksualnom uznemiravanju glumca Kevina Spaceyja.

Linker
15. travanj 2024 07:55