Godišnjica Slobodne Dalmacije

Slavlje na splitskim Bačvicama: Mirta Šurjak u uskoj haljini blistala u društvu svoje majke

Iako su majka i kći, Mirti i Nadi Šurjak često govore da su kao sestre. Obje su mladolike i najveća su si podrška, što se vidi i u javnosti, a one to nimalo ne skrivaju.

Jučer je u splitskom hotelu Briig boutique održana proslava 78. rođendana Slobodne Dalmacije, jedne od najdugovječnijih novina na našim prostorima. Na slavlju su se okupili brojni poznati, a među njima su bile i poznate dame u društvu svojih kćeri i majki.

Domaća sportska novinarka Mirta Šurjak u Splitu se družila s majkom Nadom, dugogodišnjom urednicom i voditeljicom HRT-a, a njih dvije su se posebno potrudile da budu modno usklađene. Obje su odjenule haljine s bezvremenskim uzorkom točkica - dok je Nada nosila maksi haljinu s malim točkama, Mirta je odabrala nešto kraću i užu s većim formatom uzorka.

image
Mirta i Nada Šurjak potrudile su se modno uskladiti.
DUJE KLARIĆ/CROPIX

Haljinu je stegnula u struku širokim remenom, a posebno zanimljive bile su poluprozirne cipele u špic u dvije boje.

Čitajte i: 'Kao da je u zemlju propala'! Mirta Šurjak otkriva nam zašto je već mjesecima na bolovanju

Mirtu Šurjak i mamu Nadu često uspoređuju te govore da su jako slične te djeluju više kao sestre nego majka i kći. Mirta je nekoliko puta izjavila da je majka Nada njezina najveća životna podrška, a na svom Instagram profilu često dijeli njihove zajedničke trenutke.

Nada Šurjka je u srpnju 2018. otišla u zasluženu mirovinu te je upravo ona zarazila Mirtu ljubavlju prema novinarstvu. Naime, od najranijih dana vodila ju je sa sobom na snimanja; Mirta je vrijeme često provodila ispod stola u studiju dok je Nada snimala tonove za prilog.

Vjekoslava i Tonči Huljić stoje iza mnogih stihova hrvatskih pjesama, a njihova kći Hana također je također je zaplovila glazbenim vodama. Mama i kći iz glazbene obitelji također nisu mogle propustiti slavlje u čast 78 godina Slobodne Dalmacije. S velikim osmjesima na licima spremno su pozirale našim fotografima.

Čitajte i: Otkrivamo tko je prava kraljica obitelji Huljić: 'Kad je mama na putu, obje budu posebno žalosne'

image
Vjekoslava i Hana Huljić.
VLADIMIR DUGANDŽIĆ/CROPIX

Iako se poput mame i kćeri Šurjak nisu modno uskladile, već je svaka furala svoj stil, obje su izgledale odlično. Mama Vjekoslava odjenula je elegantnu bijelu haljinu koju je podigla bisernom ogrlicom i plavom kožnatom torbicom, dok je Hana isfurala laganu ljetnu haljinu na sitan cvjetni uzorak. Uz nju se odlično uklopila pletena torba, a ovaj model jedan je pod poželjnijih posljednjih sezona.

Hana iza sebe ima već četiri autorske pjesme - 'Alisa', 'Noć bez snova', 'Sedmo nebo' i 'Superman', a objavila je i jednu na engleskom jeziku pod nazivom 'Birthday'.

"Da ne živim u Hrvatskoj, pjevala bih samo na engleskom jeziku. Ovako uvijek radim dupli posao, te svoj originalni tekst koji uvijek pišem na engleskom, pokušavam tematski približiti na hrvatski. Nije jednostavno jer je teško ostati u okvirima istih motiva, a da zvuče relativno pjevno. To je onda dupli posao i kod snimanja videa, svaki kadar moramo ponavljati duplo i truditi se snimiti to na isti način. Ali eto, kada mi je do nečega toliko stalo, onda mi nije ni toliko teško", rekla je Hana prošle godine za Gloriju.

Linker
18. travanj 2024 19:44