Slavne dame pridružile se tisućama žena koje su u Washingtonu prosvjedovale za pravo na abortus

Dobre prijateljice, slavna oskarovka i stand up komičarka, osim na društvenim mrežama, u pokretu su odlučile sudjelovati i osobno.

Slavne američke glumice - oskarovka Jennifer Lawrence (31) i Amy Beth Schumer (40) - pridružile su se tisućama žena koje su u Washingtonu prosvjedovale za pravo na abortus. Ženski marš održavao se u svim saveznim državama, a desetke tisuća prosvjednica ujedinilo je protivljenje novom, takozvanom "zakonu o otkucaju srca" u Teksasu, kojim je od 1. rujna zabranjen abortus nakon što se kod embrija zabilježi srčana aktivnost.

image
Trudna glumica na prosvjedu je nosila transparent s važnom porukom.
BROSNYC/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Dobre prijateljice, slavna oskarovka i stand up komičarka, osim na društvenim mrežama, u pokretu su odlučile sudjelovati i osobno. I Jennifer Lawrence, koja je nosila transparent "Abortus je bitan", i Amy Beth Schumer, koja je napisala "Žene ne mogu biti slobodne ako ne kontroliraju svoje tijelo" bez problema su, visoko držeći svoje transparente, prehodale kilometarsku rutu do Vrhovnog suda, bez obzira na to što to niti jednoj nije bilo baš lako.

image
Među prosvjednicama bila je i poznata američka komičarka koja je 2019. postala majka.
PETER PARKER/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Naime, Jennifer Lawrence i njezin suprug Cooke Maroney (37), vlasnik umjetničke galerije na Rhode Islandu, čekaju svoje prvo dijete pa se trudnica s vidljivim trbuhom svako malo osvježavala s vodom iz boce. Još je teže bilo njezinoj prijateljici, majci dvogodišnjeg dječaka, Gene Davida Fischera, koja je prije tri tjedna završila na hitnoj, zahtjevnoj operaciji u kojoj su joj, zbog endometrioze, uklonjeni maternica i slijepo crijevo.

image
Tisuće žena okupile su se osim u Washingtonu i u drugim američkim gradovima.
ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP/PROFIMEDIA

Iako bi sigurno više uživale u laganoj šetnji prirodom sa svojim supružnicima, a Amy, koja je svoje zdravstvene teškoće putem Instagrama podijelila s obožavateljima, i u odmaranju, glumice su zaključile da je najbolji način da se izbore za svoja i prava svih drugih žena - osobno sudjelovanje. Tako su miljenice publike koju su osvojile brojnim filmovima, serijama i kazališnim nastupima svojim primjerom i sudjelovanje pridonijele dodatnom senzibiliziranju američke javnosti u borbi za očuvanje ženskih prava.

Linker
19. travanj 2024 23:56