Getty Images
McZgodni

Slavni glumac ima novo zanimanje: Na jesen njegova karijera kreće u sasvim drukčijem smjeru

Oskarovac Matthew McConaughey postao je profesor na teksaškom sveučilištu u Austinu na smjeru radio, televizija i film koji je svojevremeno pohađao, a na tom poslu kreće raditi ove jeseni.

Teksaško sveučilište se pohvalilo glamuroznim pojačanjem na Twitteru, naglašavajući da su ponosni na to što je slavni glumac Matthew McConaughey pristao na suradnju s obzirom na njegov pedigree te da će njegov talent nesumnjivo biti od velike pomoći studentima na kolegiju filmskog produciranja.

2015. je došao kao gostujući predavač, a taj dan je urbana legenda već godinama te se rado prepričava po kampusu. Sada će ga studenti često viđati po hodnicima fakulteta te će usmjeravati one koji su odabrali smjer radija, televizije i filma.


AUSTIN, TX - SEPTEMBER 15:  Actor and Texas fan Matthew McConaughey stands on the sideline during the game between the Texas Longhorns and the USC Trojans at Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium on September 15, 2018 in Austin, Texas.  (Photo by Tim Warner/Getty Images)
Getty Images

Matthew je predavanje držao uz profesora Scotta Ricea, a na predavanju je koristio svoje bogato iskustvo. Na predavanju je između ostalog rekao da bi jako volio da je on imao taj predmet dok je studirao, a filmsku umjetnost je nazvao bezvremenskom.


"Stvaranje filma, pretvaranje riječi s papira u film je znanost i umjetnost bez obzira na vrijeme. Elementi istine i radosti tijekom stvaranja su bezvremenski i to će uvijek biti fokus u našoj učionici.", rekao glumac jer je na istom sveučilištu diplomirao na smjeru filma 1993. godine.

Linker
19. travanj 2024 16:29