Tužni dani

Slavni glumac Mustafa Nadarević znao je kako želi da izgleda njegov ispraćaj

Poznati glumac Mustafa nadarević, koji će vječno ostati zapamćen kao legenda domaće glumačke scene, preminuo je u ponedjeljak 22.11.2020., nakon borbe s karcinomom pluća. Ispraćaj će biti onakav kakvom se i nadao.

Premda legendarni glumac Mustafa Nadarević ima prijatelje i vjerne obožavatelje diljem regije, pa i svijeta, njegov će ispraćaj biti održan u najužem krugu obitelji.

Što zbog pandemije Covida-19, što zbog činjenice da je i sam to želio.

Naime, Dnevni avaz otkriva kako je baš to bila želja slavnog Leona iz "Glembajevih", da na njegov posljednji ispraćaj dođu najbliži i najmiliji, bez puno pompe.

Mustafa Nadarević preminuo je jučer, u 12 sati te iza sebe ostavio ožalošćenu obitelj i prijatelje, kćeri Nađu i Nanu te sina Ašu.

Mustafa se neko vrijeme borio s karcinomom pluća, a kad mu je dijagnosticiran, imao je optimističan pogled na borbu koja je slijedila, piše Večernji list. "Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest", izjavio je.

Bogat i ispunjen život do samog kraja

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine, a s obitelji se u ranim danima preselio u Zagreb gdje je pohađao prvi razred osnovne škole, a zatim odselio u Bosanski Novi pa u Rijeku gdje je završio gimnaziju.

Već se kao mladić zainteresirao za glumu te nakon gimnazije uputio u Zagreb gdje je upisao Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu i započeo karijeru u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Karizmatični i talentirani mladić brzo je privukao pažnju redatelja i brojne uloge pa je tako tijekom cijelog poslovnog vijeka neumorno radio, snimao, odušavljavao na kazališnim daskama.

image
ARHIVSKA FOTOGRAFIJA
190411.
U Zagrebu je nakon teske bolesti, u 72. godini, preminuo glumac Ivica Vidovic.
Na slici: sa snimanja serije Velo misto - Ivica Vidovic (Ocalinko), Boris Dvornik (Mestar) i Mustafa Nadarevic (Duje).
Foto: arhiv Slobodna Dalmacija/CROPIX
FOTOGRAFIJE: ARHIV SLOBODNA DALMACIJA/CROPIX CROPIX

"Od brojnih njegovih sjajnih glumačkih kreacija posebno se ističu uloge Cyrana u predstavi Cyrano de Bergerac Edmonda de Rostanda (režija Ivica Kunčević), Stjepana Miletića u predstavi Ostavka Čede Price (režija Georgij Paro), Willyja Lomana u predstavi Smrt trgovačkog putnika Arthura Millera (režija Steven Kent), Nikolaja Petroviča Kirsanova u predstavi Očevi i sinovi Briana Friela-I.S.Turgenjeva (režija Ivica Kunčević), Don Zane u Marinkovićevoj Gloriji (režija Božidar Violić) i Hasanage u predstavi Hasanaginica kojoj je bio i autor i redatelj. Za sve te uloge je dobio brojne nagrade i priznanja te je tako postao jedan od najnagrađivanijih glumaca uopće", navode iz zagrebačkog HNK.

Čitajte i:

Život ga nije štedio: Voljena žena izdahnula mu je u naručju, a oca je izgubio kao dječak

Prije bolesti dobio je priznanje na Motovun Film festivalu uz prijatelja iz studentskih dana

‘Preselio u bolji svijet‘: Poznati se opraštaju od Mustafe Nadarevića, legende domaće glumačke scene

Linker
10. travanj 2024 17:24