U KREVETU S RAMONEOM

Slavni komičar i zavodnik pred izazovom života! U novom filmu glumi predvodnika punk revolucije

Točno na dvadesetu godišnjicu smrti punk legende Joeyja Ramonea, frontmena grupe The Ramones, objavljeno je da će ga glumac i komičar Pete Davidson utjeloviti u biografskom filmu „I Slept With Joey Ramone”. Film dolazi s blagoslovom Ramoneove obitelji, što nije nimalo čudno jer će biti snimljen po istoimenoj knjizi Joeyjevog brata Mickeya Leigha, a za najveću online videoteku Netflix režirat će ga Jason Orley.

Vijest o snimanju filma o Ramoneu objavio je Netflix. I dok su je Davidsonovi obožavatelji dočekali s oduševljenjem, a dio njih je zasigurno išao i na Wikipediju pogledati tko je to Joey Ramone, brojni odrasli uz pjesme grupe The Ramones pristupili su joj s puno više skepse. Naime, Joey i njegova braća po glazbi – gitarist Johnny, basist Dee Dee i brojni bubnjari – osvojili su svijet buntom protiv institucija, a oružje su im bile brze, „prljave” pjesme nastale uz samo tri akorda i puno energije. S druge strane, „I Slept With Joey Ramone” bit će snimljen s izdašnim budžetom za jednu od najmoćnijih svjetskih medijskih kompanija, pa je veliko pitanje hoće li biografski film osim činjenica uspjeti uhvatiti duh pokojnoga punkera.

image
Legendarni punk pjevač u svojoj karakterističnoj koncertnoj pozi
IAN DICKSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tako vjerojatno ne misli Pete Davidson, kontroverzni glumac i komičar, kojemu je ovo jedan od najdražih projekata, a redateljem Orleyem je i napisao scenarij. Davidson se proslavio kao član komičarskog TV showa Saturday Night Live, no u posljednje je vrijeme jednako je poznat i kao najaktivniji holivudski zavodnik koji je bio u vezi s pjevačicom Arianom Grande te glumicama Kate Beckinsale i Margaret Qualley. U posljednje vrijeme se šuška da je uspio zavesti i glumicu Phoebe Dynevor, zvijezdu TV serijal „Bridgerton”

„Kada s nekim dijelite krevet – ali ne samo krevet, već i djetinjstvo, obitelj i cijeli život – znate tu osobu bolje nego itko drugi. Mickey Leigh nije samo surađivao s bratovom grupom, on se sjeća kako je Joey premostio sve svoje poteškoće kako bi uspio. 'I Slept With Joey Ramone' je divna rock knjiga i od nje će nastati divan rock film, uz koji će biti jedinstvena priča o obitelji. Pete je savršen za ovu ulogu”, bez ikakvih nedoumica o uspješnosti filma kazao je Adam Fogelson, čelni čovjek produkcijske kuće STXfilms.

image
Originalna postava grupe The Ramones - Johnny, Tommy, Joey i Dee Dee Ramone
IAN DICKSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pravim imenom Jeffrey Ross Hyman, Joey je imao neobično djetinjstvo. Rođen je 1951. u New Yorku i to kao dominantni sijamski blizanac, kojemu je kirurški odstranjen njegov nedovoljno razvijeni brat. Već s 18 godina dijagnosticiran mu je opsesivno-kompulzivni poremećaj, baš kao i shizofrenija, a bijeg od problema pronašao je u glazbi. The Ramones je osnovao 1974. s prijateljima John Cummings i Douglas Colvin, a svi su prema Paulu McCartneyju, koji je neko vrijeme koristio pseudonim Ramone, odlučili u bendu imati zajedničko prezime – Ramone.

image
Joey Ramone u filmu "Rock 'n' Roll High School"
THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Njihov debitantski album „Ramones” jedan je od najznačajnijih u povijesti rock glazbe. S njime su sudjelovali u pokretanju punk revolucije te postali inspiracija brojnim klincima koji su diljem svijeta počeli uzimati gitaru u ruke. Do 1996., kada su se odlučili razići, The Ramones su objavili četrnaest studijskih albuma, ali i održali 2263 koncerata, među kojima su i dva bila u Zagrebu. Joey Ramone je preminuo 2001. nakon sedmogodišnje bitke s limfomom.

Linker
20. travanj 2024 06:08