Profimedia, Zuma Press - News
WHEN I'M A MOTH

Snima se film o nepoznatom razdoblju života Hillary Clinton

Počinje snimanje nezavisnog filma o prošlogodišnjoj kandidatkinji za predsjednicu i bivšoj američkoj prvoj dami u kojem će se u fokusu naći njezino ljeto 1969. godine, kada je Hillary Clinton, tada još Rodham, prvi i jedini put dobila otkaz.

Indie uradak pod nazivom "When I'm a Moth" fokusirat će se na 22-godišnju Hillary Rodham koja je ljeto prije odlaska na Yale provela radeći na Aljasci. Clinton je tamo radila u tvornici za konzerviranje ribe, a, iako ne priča često o tom razdoblju života, nedavno je otkrila da je tamo dobila svoj jedini otkaz u životu. Jedan od njezinih poslova bio je vađenje crijeva ribama, a nakon što se pobunila zbog loših radnih uvjeta, menadžeri su joj se zahvalili na suradnji. Redatelji filma žele pokazati koliko nam "politika ljude učini nestvarnima" i to žele pokazati prikazivanjem "običnog" života koji je nekada živjela Clinton. Utjelovit će je 25-godišnja glumica Addison Timlin, najpoznatija po ulozi u serijalu "Californication".

Addison Timlin attends the premiere of
Profimedia, SIPA USA
Addison Timlin

Film "When I'm a Moth" je samo jedan od nadolazećih projekata o Clinton. Prošlog tjedna je kuća HBO najavila mini-seriju čija će tema biti američki izbori iz 2016. godine, a istovremeno producentica Megan Ellison i scenarist Mark Boal rade na odvojenoj mini-seriji koja će se jednako tako baviti izborima. Također, u planu je i biografski film "Rodham" za koji, doduše, nisu poznati nikakvi detalji. Krajem godine se čak nagađalo da su i odustali od njega s obzirom na to da je Clinton izgubila izbore od Trumpa, a o gubitnicima se filmovi ne snimaju. Ipak, čini se da će Clinton to promijeniti.

Linker
17. travanj 2024 17:53