Špijunska radnja

Snima se punom parom! Produkcija britanske serije ‘šeće‘ Zagrebom, evo u kakvoj je ulozi naš glavni grad

Prema scenariju bestselera "The Ipcress File" Lena Deightona iz 1962., snima se istoimena serija u Hrvatskoj, a mi imamo fotografije s najnovijeg seta u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

Zagreb je proteklih dana zvijezda nove britanske špijunske serije "The Ipcress File", snimateljska ekipa i glumci iz dana u dan mijenjaju pozicije po centru grada, a posljednje gdje su viđeni je Dalmatinska ulica. Tu ulicu, kao i nekoliko okolnih, u strogom centru grada zatvorili su za promet, kako bi u njoj neometano smetali kadrove. Fotograf Cropixa uspio je snimiti djelić atmosfere.

image
Na setu 'The Ipcress File'.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Prema pločama naziva ulica koje je produkcija postavila, vidljivo je da Zagreb "glumi" Berlin. Naime, riječ je o napetom trileru u šest nastavaka čija se radnja odvija tijekom hladnog rata, a koji opisuje neizvjesnu potragu za britanskim stručnjakom za atomsku energiju koji nestaje u Berlinu.

image
Zatvorena Dalmatinska i okolne ulice.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Napeta priča

Priča je to o fiktivnom britanskom špijunu Harryju Palmeru, a glavne uloge imaju poznati britanski glumci Joe Cole, Lucy Boynton i Tom Hollander.

Čitajte i: U Zagrebu se snima britanska špijunska serija, pogledajte kako je izgledao Tomislavac danas!

image
'The Ipcress File' u Dalmatinskoj ulici.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: Svjetski mediji raspisali se o Zagrebu zbog slavnog Ramija Maleka! S djevojkom uživao u doručku u centru

Režiser je James Watkins koji potpisuje "McMafiju" i "Black Mirror". Predviđeno je da se serija osam tjedana snima u Hrvatskoj, a jedan je snimljen i u Engleskoj.

image
Zagreb u velikom dijelu 'glumi' Berlin.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Navodno se zna koje su zagrebačke znamenitosti poslužile kao kulisa, tako je Arheološki muzej zamišljen kao britanski konzulat, ispred Umjetničkog paviljona podignut je set kafića.

Jedna od glumica je Lucy Boynton, djevojka oskarovca Ramija Maleka koji je zbog nje stigao u Zagreb, a viđeni su kako ispijaju kavu tijekom doručka na terasi hotela Esplanade.

image
Mini serija snima se u Hrvatskoj i Engleskoj.
DAMIR KRAJAC/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 19:20