Razlaz nakon 23 godine

Šok i nevjerica! Francuski elektronski dvojac Daft Punk objavio kraj karijere nakon 28 godina na sceni

Nakon hrpe uspješnih pjesama, albuma i koncerata, jedan od najutjecajnijih elektronskih bendova odlučio se razići i to uz prasak!

Iako su posljednji studijski album Random Access Memories izdali davne 2013., poznati francuski glazbeni duo Daft Punk nikada nije spominjao prekid karijere - sve do sada.

Nakon što su Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homen Christo na svom YouTube kanalu objavili video znakovito nazvan "Epilog", od njihove publicistkinje došla je potvrda da se duo, poznat po tome što se odijeva u futuristička odijela s kacigama na glavi, razišao.

image
Daft Punk na dodjeli nagrada Grammy.
HAHN LIONEL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kći Davida Bowieja objavila pjesmu, jedan član obitelji iznimno ponosan: ‘Znači tamo su geni otišli‘

Naime, u videu kojeg je do sada vidjelo 500 tisuća ljudi, hodaju pustinjom dok se jedan od njih ne raznese bombom, nakon čega se pojavljuju godine njihovog djelovanja 1993. do 2021., a video završava pjesmom "Touch" s refrenom "Love is the Answer".

U 28 godina karijere postali su jedan od najutjecajnijih elektronskih bendova na glazbenoj sceni, a pjesme poput "Around the World" , "One More Time" ili "Human After All" njihovu slavu pronijeli su diljem svijeta.

image
Daft Punk - Guy Manuel de Homem Christo i Thomas Bangalter davne 1995.
PIERS ALLARDYCE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

S posljednjim albumom "Random Access Memories" osvojili su pet Grammyja, a singl "Get Lucky" s gostom Pharellom Williamsom prodan je u milijunskoj nakladi te je bio na vrhu top ljestvica u 32 zemlje. Osim toga, 2010. su snimili i soundtrack za Disneyev film "Tron: Legacy" koji je bio popularniji od samog filma.

Ovaj neobičan i vrlo uspješan glazbeni duo sa sljedbom većom od 14 milijuna obožavatelja na svom YouTube kanalu odlazi u povijest, no ostaju pjesme, a mnogi se pitaju kako ovi talentirani Parižani danas izgledaju nakon što su više od dva desetljeća svoja lica skrivali iza kaciga.

Linker
17. travanj 2024 12:36