Profimedia, UPPA News
U 50. GODINI ŽIVOTA

Šok u svijetu glazbe: Preminuo frontmen grupe Prodigy

Glazbeni svijet u šoku je nakon vijesti da je danas u jutarnjim satima preminuo frontmen grupe Prodigy.

Glazbeni svijet u šoku je nakon vijesti da je danas u jutarnjim satima preminuo frontmen grupe Prodigy.

Frontmen kultne grupe The Prodigy Keith Flint preminuo je u 50. godini života u svojem domu u Essexu danas ujutro. Policija je izjavila kako se ne sumnja u nasilnu smrt te da će se više znati nakon obdukcije.

Keith Flint - The Prodigy
Heineken Jammin' Festival, Milan, Italy - 06 Jul 2012, Image: 227120023, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Glazbenik se proslavio u devedesetima prošlog stoljeća, a postao je prepoznatljiv po energičnom plesanju na pozornici i punk frizurama. Bio je jedno od najprepoznatljivijih lica Britpopa, britanskog alternativnog rock i kulturnog pokreta, a s Liamom Howlettom i Maximom je dao novi imidž electro-dance bendovima. Izdali su četiri albuma, dvije kompilacije i 19 singlova, a neki od njihovih najpoznatijih hitova su "Firestarter" i "Breathe" s albuma "The Fat Of The Land" na kojem se nalazio i kontroverzni singl "Smack My Bitch Up" koji je zabranjen na MTV-ju i BBC-ju zbog prosvjeda feminističkih udruga protiv seksističkih poruka u pjesmi.

O iznenadnoj smrti oglasio se i bend na službenoj stranici, a Liam Howlett potvrdio je nagađanja.

- Vijesti su istinite. Ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali naš brat Keith si je uzeo život tijekom vikenda. U šoku smo, ljuti, zbunjeni, slomljenog srca... RIP, brate. - napisao je Liam o svojem najboljem prijatelju kojeg je nazvao pionirom, inovatorom i legendom.

Linker
27. travanj 2024 04:01