Nije umislio

Šokantno priznanje privatnog detektiva o ilegalnom uhođenju princa Harryja i njegove bivše djevojke

Harry i Chelsy Davy bili su prije 17 godina meta špijuniranja privatnog detektiva kakvih se ne bi postidjele ni obavještajne agencije: danas se ta osoba zbog svega kaje i moli prinčev oprost.

Priznanje privatnog istražitelja Gavina Burrowsa u BBC-jevom dokumentarcu “The Princes and the Press” kako je bio dio skupine koja je princu Harryju ukrala normalne tinejdžerske godine, moglo bi imati dalekosežne posljedice. Doduše, Burrowsove tvrdnje još nisu ispitane na sudu u sklopu pravnog postupka što ga je vojvoda od Sussexa i nekoliko navodno oštećenih pokrenulo protiv medijske kompanije News Group Newspapers, izdavača “The Suna” i u međuvremenu ugaslog “News of the Worlda” kao i vlasnika Daily Mirrora, smatra se da će istražitelj biti saslušan.

Kao povod postupka BBC navodi hakiranje telefona i druge ilegalne aktivnosti prisluškivanja radi prikupljanja zanimljivih informacija o osobama koje dobro ‘prodaju’ novine. Harry je među njima bio premija u istoj mjeri kao njegova majka, priznao je detektiv.

image

Princ Harry i nejgova bivša djevojka Chelsy Davy izlazili su 2009. i 2010.

DAVID DAVIES/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Iako ga nikada nije upoznao, otac Meghan Markle nema baš visoko mišljenje o zetu: ‘Harry ne bi mogao ni kokoši čuvati‘

- Bio je zanimljiviji nego njegov stariji brat Willliam - izjavio je istražitelj priznajući da je Harry već u svojim 20-ima postao meta nelealnih načina pribavljanja vijesti, baš kao i njegova bivša djevojka iz tog razdoblja, Chelsy Davy. Kad su prohodali prije 17 godina, Gavin Burrows dobio je nalog svog poslodavca, tjednika “News of the World” za koji je radio od 2000. godine, da o njoj dozna sve: od medicinske dokumentacije i bivših udvarača do detalja njezinog obrazovanja.

image

Otkako je bila u vezi s Harryjem, paparazzi prate svaku njenu vezu i javno pojavljivanje.

HARSHA GOPAL/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

- Bilo je puno hakiranja govorne pošte i njenih komunikacijskih uređaja. Chelsy se hvalila svojim prijateljima kada su se viđali - rekao je detektiv.

Dosad se mislilo da se princ Harry osvećuje tabloidima smatrajući ih odgovornim za smrt princeze Diane. Međutim, izjava detektiva, jednog od mnogih koji su tih godina radili za britanske tabloide, baca novo svjetlo na njegov pokušaj da zbog proživljene muke s tabloidima istjera pravdu.

Čitajte i: Harry i Meghan razljutili Britance: Nedolazak na odavanje počasti princezi Diani, neće im tako lako oprostiti

Linker
23. travanj 2024 17:37