Novi zvjezdani rat?

Šokirana spoznajom da ju je ‘prodao‘, Taylor Swift tvrdi da ju slavni menadžer želi ušutkati

Mlada pjevačica Taylor Swift ne boji se javno izreći svoje mišljenje, a čini se da je došlo do još jednog celebrity okršaja u koji je upletena. Ovaj put riječ je o njoj i slavnom menadžeru Scooteru Braunu, a što se zapravo odigralo iza kulisa zanimljive priče koja je probudila zanimanje javnosti, još nije poznato.

Menadžer Scooter Braun u svijetu glazbe poznat je po izvrsnom instinktu pomoću kojeg iz mase talentiranih mladih pjevača "izvlači" i potiče glazbenike koji, uz njegovu pomoć, postaju planetarno poznati.

image
Scooter Braun u zvijezde je vinuo mnoge mlade izvođače.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Zna kako stvoriti megazvijezdu

Upravo je 39-godišnji Scooter Braun zaslužan za uspjeh Justina Biebera, u kojem je vidio veliku zvijezdu kad je imao samo 13 godina, a Arianu Grande je od Disneyjeve glumice B-liste pretvorio u pop princezu za kojom luduje cijeli svijet.

Ovih dana Scooter je u žarištu medijske pozornosti zbog naizgled nagle odluke da proda prava na prvih šest studijskih albuma svoje klijentice Taylor Swift, koju je spoznaja o prodaji ostavila u šoku.

Prava na glazbu slavne pjevačice Scooter je navodno prodao bez problema, a šuška se da je riječ o cifri od vrtoglavih 450 milijuna dolara. Sama pjevačica o tome navodno nije čula ni riječi, sve dok ju privatna tvrtka koja je otkupila prava nije obavijestila o cijeloj situaciji.

Ogorčena Taylor na Twitteru je fanovima objasnila kako se njezinim zastupnicima prije nekoliko tjedana javila tvrtka koja je na kraju i otkupila prava na njezine pjesme i glazbene spotove od Scootera Brauna.

"Ovo je drugi put da je moja glazba prodana bez mog znanja", potužila se Taylor, "Pismom su mi htjeli dati do znanja što će se dogoditi, premda je Scooter naložio da mi se ne smiju javiti jer će u suprotnom otkazati dogovor".

Iznanađena i ogorčena, pjevačica doznala posljednja

Taylor tvrdi da je i sama htjela pregovarati o prodaji svoje glazbe, a Scooter je rekao da bi u tom slučaju morala potpisati ugovor u kojem se obvezuje da nikad neće reći niti jednu negativnu riječ o njemu.

"Taj bi me dokument zauvijek ušutkao, prije nego bih uopće imala pravo pregovarati o kupnji vlastite glazbe. Moj pravni tim rekao je da to nije normalno i tu su pregovori stali", napisala je Taylor.

Obratila se i tvrtki Shamrock, koja je otkupila prava te poručila kako bi voljela surađivati s njima, no kako ne može ispuniti njihove želje za suradnjom jer bi to značilo da će pomagati financiranju Scootera Brauna. Na društvenim se mrežama raspisala i o tome kako joj se Scooter sad gadi.

Supruga stala u obranu

U obranu poznatog menadžera, na društvenim mrežama stala je njegova supruga Yael Cohen Braun, nasljednica velikog bogatstva i filantrop, koja je poručila Taylor da joj ne napada muža.

image
Scooter Braun sa suprugom Yael Cohen.
KAY BLAKE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Imala si priliku kupiti prava na svoj rad, ali si odbila. Taj čovjek koji ti se sad gadi, imao je više vjere u tebe od tebe same. Tvoj je otac dioničar i sve je znao, a Scott Borcheta (generalni direktor kuće Big Machine Records) ti je osobno sve rekao. Tako da nisi doznala vijest zajedno sa svijetom. I curo, kome ti pričaš o maltretiranju? Svijet je gledao kako skupljaš i odbacuješ prijateljice poput uvelog cvijeća. Moj suprug je sve samo ne osoba koja bi nekog maltretirala. Cijeli je život posvetio ljudima u koje vjeruje".

Fanovi čekaju da Taylor uzvrati "udarac".

Linker
11. travanj 2024 12:28