Profimedia, TEMP Rex Features
Spasio je muž

Sophie Turner o teškom poremećaju: 'Tek kad sam izgubila menstruaciju potražila sam pomoć'

Glumica Sophie Turner, borila se s ozbiljnim mentalnim i zdravstvenim problemima tijekom snimanja serije Game of Thrones koja je došla svom kraju nakon 8 sezona. U novom intervjuu otkrila je kako je zbog ružnih komentara fanova o njezinom izgledu i glumi počela izbjegavati hranu, što ju je uvalilo u ozbiljne zdravstvene probleme.

U nedavnom intervjuu za Sunday Times, glumica Sophie Turner (23), poznata kao Sansa Stark u seriji Game of Thrones, otkrila je kako je tijekom snimanja popularne serije imala ozbiljne probleme s mentalnim zdravljem. "Moja adolescencija se provlačila po medijima, zbog čega jako žalim. U ovo doba društvenih mreža mislim da bi bila mnogo zdravija da me se nije stalno fotografiralo od 13. godine, onda kada su mlade djevojke najnesigurnije", rekla je Sophie.

Los Angeles.CA.USA.  Aidan Gillen as Lord Petyr Baelish, and Sophie Turner as Princess  Sansa Stark  
in a scene from the ©HBO TV Series Game of Thrones (2014). S4E7.   Tyrion Lannister appears to be running out of options for his champion, Melisandra takes a long bath with her potions and opinions whilst Ayra Stark and The Hound find themselves the target of bounty hunters. Sansa Stark finds her new home as dangerous as her old one. At the wall Jon Snow's advice is ignored about the gate and is told to stay on the wall as  a look out., Image: 194134392, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark
Sophie Turner kao Sansa Stark u Game of Thrones

Njezino tijelo, dodala je, počelo se mijenjati te je postala opsjednuta brojanjem kalorija, a konstantno praćenje medija samo ju je bacalo sve dublje i dublje u depresiju. "Kada sam imala 17 ili 18 godina, iznenada mi se usporio metabolizam, što se jako vidjelo na mojoj koži. Ljudi su govorili da ne znam glumiti, da sam debela i da mi koža izgleda kriminalno. Stalno sam o tome razmišljala pa je došlo do toga da dnevno pojedem samo šaku orašastih plodova", priznala je glumica.

Loša prehrana i emocionalna nestabilnost Sophie su uvalili u još veće probleme - izgubila je menstruaciju na godinu dana, što je bio krajnji znak da mora zatražiti profesionalnu pomoć. U tom teškom razdoblju upoznala je sadašnjeg supruga Joea Jonasa (29), člana benda The Jonas Brother, koji joj je uvelike pomogao da se izvuče iz depresije. "Rekao mi je: 'Ne mogu biti s tobom dokle god sebe ne zavoliš. Ne mogu podnijeti da više voliš mene nego sebe'. Mislim da mi je ovom rečenicom na neki način spasio život", otvoreno je rekla Sophie, priznajući da su čak i prekinuli na jedan dan, što je oboma jako teško palo.

Joe Jonas and Sophie Turner
Detroit Red Wings v New York Rangers ice hockey game, New York, USA - 19 Mar 2019
At one point Sophie impressed by the crowd by quickly drinking (and spilling) a glass of wine while being put on the Jumbotron, Image: 420709848, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Joe i Sophie zaručili su se krajem 2017. nakon nešto više od godinu dana veze.

Nakon što su se zaručili krajem 2017., Sophie i Joe vjenčali su se početkom petog mjeseca ove godine u Las Vegas stilu - zavjete su izrekli pred imitatorom Elvisa Presleya, u pozadini je glazbeni duo Dan + Shay izvodio pjesmu "Speechless", a umjesto vjenčanog prstenja, razmijenili su lizalice pričvršćene na plastični prsten. Britanska glumica sada se oporavlja uz svog supruga, ali zbog ranijih problema s prehranom izbjegava snimati scene u donjem rublju i bikiniju. "Spoznaja da moraš smršavjeti zbog posla jako loše utječe na mentalno zdravlje", poručila je Sophie, dodajući kako je čak i odbila nekoliko uloga.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN FRANCE, GERMANY, POLAND ** New York, NY  - *EXCLUSIVE*  - Couple Sophie Turner and Joe Jonas are spotted hand in hand on a beautiful day in New York. The engaged couple were at point point spotted skipping down the street with Sophie's parents following behind as they all headed out to lunch together.

Pictured: Sophie Turner, Joe Jonas

BACKGRID USA 11 MARCH 2019, Image: 418793298, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

No, profesionalna terapija i podrška supruga pomogla joj je da zavoli sebe i počne razmišljati pozitivnije o svom tijelu. "Puno se bolje osjećam. Sada mogu reći da volim sebe u većoj mjeri nego prije. Mislim da se čak nisam uopće voljela. Ali sada sam s nekim tko ipak vidi moje kvalitete i svaki mi dan kaže da me voli. To vas natjera da se vidite njihovim očima i zavolite sami sebe", zaključila je glumica.

Linker
18. travanj 2024 14:27