Novi uspjeh

Stigla je: Prva knjiga Mije Dimšić je u prodaji - kantautorica je ostvarila još jedan svoj san

Mlada i talentirana kantautorica te višestruka dobitnica Porina ostvarila je još jedno sebi dano obećanje. Publici se predstavila prvi put 2015. godine s pjesmom "Budi mi blizu", danas je jedna od najvećih zvijezda na našoj sceni, a san o knjizi upravo je ostvarila.

"Cesta do sna" priča je o jednoj posve (ne)običnoj djevojci iz Osijeka, o tome kako je postala jedna od najvećih hrvatskih glazbenih senzacija nove generacije. U svojem prvijencu pop-country zvijezda Mia Dimšić prisjeća se sretnog djetinjstva u osječkoj Retfali, dječje opsjednutosti Vesnom Pisarović, sportskih neuspjeha, putovanja s folklornim ansamblom i glasovitih tamburijada u njezinoj obiteljskoj kući te na jednostavan, a ipak izvanredno pronicljiv način govori o izazovima odrastanja, svojim glazbenim počecima, inspiraciji i skladanju, trudu koji je potreban da bi se uspjelo na glazbenoj sceni…

Priča je to o važnim životnim lekcijama te ljudima koji su joj obilježili život - od roditelja, prve ljubavi, prijatelja i menadžera Damira Bačića do osoba koje cijeni na hrvatskoj estradi. Jedna je od njih i rock-veteran Jurica Pađen, čovjek koji ju je upoznao sa sinkronicitetima, naizgled nevjerojatnim sretnim slučajnostima koje joj pokazuju i dokazuju da je na pravom putu, a Mia ih primjećuje još odmalena. Dok Jurica Pađen kaže sinkroniciteti, Mia kaže Gospodin Život, visoki gospodin s cilindrom, koji joj se u jednom trenutku naklonio i rekao: "Ti zamišljaj, ja ispunjavam."

image
Naslovnica prve knjige Mije Dimšić.
DIZAJN: TOMISLAV ŠIPTAR

"Moja prva knjiga nastala je sasvim spontano kad sam jednog poslijepodneva u rodnom Osijeku ovog ljeta malo prokopala po svom starom školskom ormariću punom dnevnika, pjesmica, spomenara, crteža i uspomena iz djetinjstva. Na pamet mi je pala gomila priča povezanih s njima. Neke su bile smiješne i sramotne, neke užasno emotivne, ali u glavi mi se polako počela stvarati priča koju sam u idućih mjesec dana pretočila na papir. Kad sam jednom krenula, više nisam mogla stati i ispričala sam neke stvari za koje sam najiskrenije mislila da se nikad neću usuditi. Nadam se da će moja priča bilo kojem čitatelju uljepšati dan, podići samopouzdanje, nasmijati ga i razveseliti i, ono najvažnije uvjeriti ga da se i najluđi snovi ostvaruju one sekunde kad počnemo vjerovati u plan koji život ima za nas i prepustimo mu se u potpunosti", rekla je nedavno Mia za Gloria.hr.


O autorici

Mia Dimšić rođena je 7. studenoga 1992. u Osijeku. Ondje je odrasla, završila osnovnu i srednju školu, a nakon toga Filozofski fakultet te stekla zvanje magistre engleskoga i njemačkog jezika i književnosti. Grad na Dravi mjesto je u kojem je napravila i svoje prve glazbene korake, a danas iza sebe ima tri albuma - višestruko nagrađivani Život nije siv, Božićno jutro i Sretan put - osam Porina te cijeli niz drugih priznanja za svoj rad. Velika je obožavateljica serijala o Harryju Potteru (i ponosni član kuće Ravenclaw), ljubiteljica slavonskoga kulena te veliki fan Taylor Swift.

Cesta do sna njezina je prva knjiga. Knjiga košta 129 kn, a kao izdavači potpisuju se MEDIA BAR, CROATIA RECORDS.

Linker
23. travanj 2024 00:57