Marijana Mikulić, privatni album
odvažila se

Stres na stres Marijane Mikulić: Otkazala dadilja, plač već u zrakoplovu, dojenje između predstava

Koliko stresno može biti povesti dvoje male djece na šestodnevni poslovni put na drugi kraj zemlje, ispričala nam je glumica Marijana Mikulić koja se upravo vratila iz Dubrovnika gdje je s ostalom glumačkom ekipom odradila čak 12 predstava 'Snježna kraljica'.

Bila je to jedna dobrodošla kulturna razmjena - zagrebačko Kazalište Trešnja sa svojom je predstavom 'Snježna kraljica' proteklih tjedan dana gostovalo u Gradskom kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, a dubrovačko je kazalište s predstavom 'Blizanke' istovremeno gostovalo u zagrebačkom. Među glumačkom postavom koja je selila na jug zemlje bila je i glumica Marijana Mikulić (37) koja se na posao vratila pola godine nakon što je rodila treće dijete, sinčića Jakova. Budući da malenog još doji, nije imala drugog izbora nego povesti ga sa sobom, a kad već vodi njega, pitala se zašto ne povesti i šestogodišnjeg Andriju. Tako je pala odluka: trojac putuje, a kod kuće ostaju suprug Josip i najstariji sin, desetogodišnji Ivan.

'Bilo mi je jako stresno prije samog puta, strepila sam kako će sve proći, sama s dvoje djece. Nije sam put dug, ali opet, tu je zrakoplov, oni su još maleni. K tome, najavljivali su ružno vrijeme i kišu cijeli tjedan. I na sve to se dogodilo da nas je napustila naša dosadašnja 'teta čuvalica' jer je dobila stalan posao i zadnje dane kod nas odradila prije samog puta', rekla je Marijana i dodala da je jedino rješenje vidjela u tome da pozove svoju majku upomoć, a ona je pristala priključiti im se u ovom izazovu.

MArijana Mikulić, Senka Bulić
Marijana Mikulić sa sinovima Jakovom i Andrijom i glumica Senka Bulić, privatni album

'Put je prošao dobro dok nismo počeli slijetati, a onda je Jakov počeo plakati i nije stao dok nismo sišli iz zrakoplova, mislila sam tada, kako ću ja to izdržati', govori Marijana koja se potom ipak utješila. 'Lijepo smo se smjestili, deca su se smirila. Mi smo glumci prekrasno dočekani, i od domaćina i od publike. Bilo je naporno jer smo svaki dan imali probu na novoj sceni i igrali dvije predstave dnevno. Srećom, cijela glumačka ekipa iz Trešnje imala je osjećaj za nas! Dolazila bih zadnja na šminku i odlazila prva, a i u zračnoj luci su mi kolege uskočile oko stvari, primili bi Andriju za ruku kad je trebalo... Dobili smo i smještaj blizu kazališta, što također moram zahvaliti domaćinima jer su imali sluha za moju situaciju', govori glumica koja je tako mogla češće dojiti Jakova, koja je tek na jednom do najviše dva obroka dohrane, a bočicu s adaptiranim mlijekom odbija.

Marijana Mikulić, privatni album

'Bila je to jedna potpuno 'mama friendly i beba friendly' atmosfera. I beskrajno sam zahvalna na tome. No bilo je još i još 'situacija', čak sam znala s njima izletjeti van s perikom na glavi', govori Marijana uz koju se na dubrovačkim ulicama često moglo vidjeti i kolegicu Senku Bulić, koja joj je bila velika podrška.

'Između dvije predstave nema puno 'lufta'. Ali, ako ne skidam periku, taman stignemo obaviti dojenje, i beba može u šetnju, a mama trkom nazad u glumački kostim', napisala je prije nekoliko dana i na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj ne Stradunu pozira s perikom.

Marijana Mikulić, privatni album

Rekla nam je i da ju je 'spasilo i to što je ipak većinu dana u Dubrovniku bilo sunčano, unatoč lošoj prognozi. 'Vrijeme se proljepšalo, malo kiše, puno sunca. U slobodno vrijeme čak smo uspjeli obići Lokrum, kao i sam grad Dubrovnik, zidine... a pali su i prvi kupanci', rekla je Marijana koja nije nimalo požalila što se odvažila na ovaj pothvat, ali je i sretna što se vratila u Zagreb, suprugu Josipu i starijem sinu Ivanu, desetogodišnjaku.

Marijana Mikulić, privatni album

Marijana Mikulić, privatni album

Linker
25. travanj 2024 18:51