Rajko Dujmić
 Ranko Suvar / Hanza Media
Drami se ne nazire kraj

Supruga Rajka Dujmića tvrdi da Sanja, Marinko i Zec krše privremenu odredbu suda: 'Rajko će tražiti naknadu za sve nastupe do sada kao četvrti član!'

Snježana Dujmić oglasila se povodom sudskog procesa koji se već pet godina vodi na Trgovačkom sudu, a koji je dotad donio privremenu mjeru prema kojoj nitko ne može koristiti ime benda 'Novi fosili' niti njihovu izvedenicu.

Supruga legendarne hrvatske glazbe oglasila se danas vezano uz sudski proces koji još uvijek nije gotov. Radi se o Rajku Dujmić i ostalim članovima nekad okupljenima pod nazivom 'Novi fosili'. Dok se proslavljeni glazbenik oporavlja od nedaća koje su mu se dogodile posljednjih mjeseci, Snježana Dujmić ljuti se što se u Hrvatskoj ne poštuje odluka suda i što, dodaje, sudski procesi traju godinama.

Supruga Rajka Dujmića ljuta je što, kako tvrdi, njegovi nekadašnji kolege krše privremenu odredbu Trgovačkog suda

Na oglašavanje je Snježanu ponukala najava koncerta Sanje Doležal, Marinka Colnaga i Vladimira Kočiša Zeca u petak, na Valentinovo. Na plakatu se najavljuje kako će se izvoditi 'Najveći hitovi grupe Novi fosili', a u manjem fontu istaknuta su imena spomenutih izvođača - Sanje, Marinka i Vladimira. Iako su se Sanja, Marinko i Vladimir predstavili vlastitim imenima, Snježana u razgovoru za Gloria.hr tvrdi da i dalje krše privremenu odredbu Trgovačkog suda. Nije im, kaže, zabranjeno samo da se nazivaju 'Novim fosilima', već im je zabranjeno i korištenje izvedenica koje asociraju na nekadašnji bend.

Zagreb, 231219.
jazz and cabaret klub Kontesa, Cesarceva2. Konferencija za medije na kojoj je predstavljen program doceka Nove godine na trgu bana Jelacica.
Na fotografiji: Novi Fosili.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago

'Rajko je vlasnik imena od 1990. godine'

'Trgovački sud donio je privremenu mjeru zabrane korištenja imena 'Novi fosili', i bilo koje izvedenice koje podsjećaju ili asociraju na 'Nove fosile'. Rajko će tražiti za sve nastupe do sada svoj dio kao četvrti član grupe. Odlukom da Rajko više nije član grupe 2014. godine Rajkov odvjetnik je predložio da mogu koristiti ime uz naknadu od koncerata kao četvrtog člana, na što Sanja, Zec i Marinko nisu pristali', rekla nam je gospođa Dujmić u razgovoru. Sudski spor još nije okončan i na snazi je spomenuta privremena mjera. 'Predmet je na Trgovačkom sudu od 2015. godine, bilo je pokušaja nagodbe, ali bez rezultata', zaključila je u razgovoru za Snježana Dujmić.

Rijeka, 050512.
Svecana dodjela diskografske nagrade Porin odrzana je u dvorani Zamet. 
Na slici: Zrinko Tutic i Rajko Dujmic sa suprugom.
Foto: Tea Cimas / Cropix
Tea Cimas / Hanza Media
Zrinko Tutić, Rajko i Snježana Dujmić

Linker
12. travanj 2024 02:28