Splash News
ALI JOŠ I DANAS BRILJIRA

Susan Sarandon je kraljica i sa 71: 'Branili su mi i pomišljati na djecu'

Holivudska filmska legenda redala je hit za hitom otkako je započela svoju karijeru na malim ekranima još u sedamdesetima prošlog stoljeća. Iako 71-godišnja glumica iza sebe ima vrlo uspješan poslovni život u kojem je aktivna i danas, otkrila je kako niti nju nisu zaobišle predrasude koje su neizostavni dio Hollywooda.

U novom intervjuu za britanske novine i Susan Sarandon (71) je priznala kako su joj govorili da će joj karijera završiti najkasnije u njezinim četrdesetima, a oskarovka je otkrila da su joj na početku agenti davali razne savjete među kojima je bio i onaj da ne smije govoriti o tome da želi imati djecu – jer će zbog toga biti manje privlačna.

- Ipak, ja još uvijek radim, baš kao i mnoge druge žene mojih godina, a glavni razlog tome su ženske producentice i redateljice koje su spremne uložiti u priče u kojima je ženski lik glavni i nema 22 godine. Općenito nedostaje priča o starim muškarcima i ženama. O muškarcima ih ima, ali su oni uvijek s tridesetogodišnjim djevojkama – izjavila je američka glumica koja je lani oduševila svojom ulogom u seriji "Feud" gdje je utjelovila Bette Davis. Iako je za odličnu izvedbu bila nominirana za nagrade Emmy i Zlatni globus, obje su je "zaobišle", ali si je još 1995. osigurala najcjenjeniju filmsku nagradu Oscar za ulogu i filmu "Dead man Walking".

CANNES, FRANCE - MAY 18:  Susan Sarandon attends the
Getty Images
Susan Sarandon na Filmskom festivalu u Cannesu

Kako su joj govorili na početku karijere, njezinoj glumačkoj karijeri trebao je doći kraj još prije tri desetljeća, ali Susan Sarandon i u osmom desetljeću života rastura. Za ovu godinu već ima najavljena tri projekta: biografski film "Butterfly in the Typewriter" i drame "Going Places" te "Vulture Club". Nije ih slušala niti kada su u pitanju djeca: 1985. godine dobila je kćer Evu Amurri (32) s talijanskim redateljem Francom Amurrijem, a nakon toga su joj stigli sinovi John (28) i Miles (25) koje je dobila s dugogodišnjim partnerom, glumcem Timom Robbinsom. Svima njima prenijela je ljubav prema filmskom svijetu pa su Eva i Miles danas posvećeni glumi, dok se John odlučio okušati u režiranju.

LOS ANGELES, CA - JANUARY 21:  Actor Susan Sarandon attends the 24th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 21, 2018 in Los Angeles, California. 27522_010  (Photo by Christopher Polk/Getty Images for Turner)
Getty Images for Turner Image
U siječnju ove godine na dodjeli Screen Actors Guild Awards

Linker
18. travanj 2024 14:29