Nova uloga

Sve drugo je otkazano: Tom Hanks vodit će emisiju za Bidenovu inauguraciju s posebnim gostima

Zbog epidemiloških mjera otkazana je uobičajena svečanost nakon polaganja prisege novog američkog predsjednika. Umjesto nje, na svim velikim američkim televizijama i društvenim kanalima prikazivat će se emisija pod vodstvom poznatog glumca.

Američki glumac Tom Hanks okušat će se u ulozi voditelja i to u specijalne emisije povodom inauguracije novog američkog predsjednika Joea Bidena koja je zakazana za 20. siječnja. Emisija će se prikazivati na svim većim američkim televizijskim mrežama i to navečer istog dana.

Show pod nazivom "Celebrating America" trajat će 90 minuta, a posebni gosti su pjevačke zvijezde Jon Bon Jovi, Justin Timberlake, Demi Lovato, ali i mnogi drugi. Ove godine slavljenički program, koji priprema Odbor za predsjedničku inauguraciju, nešto je drukčiji zbog epidemiološke situacije - u njemu nema svečanosti koja prati predsjednikovu prisegu.

Čitajte i: O uspjehu i boli: Životna priča novog američkog predsjednika dostojna je filmskog scenarija!

Osim na većim televizijama, prijenos emisije streamat će se i na sljedećim kanalima: YouTubeu, Facebooku, Twitteru, Twitchu, Amazon Prime Videu, Microsoft Bingu, Foxovom NewsNOW-u, AT&T DirectTV-u i U-verse.

image
Joe Biden i supruga Jill.
ANDREW HARNIK/AFP/PROFIMEDIA

"Svjedočili smo nemalom broju heroja koji su prošle godine bili na prvim linijama obrane i služili američkom narodu. Želimo ispričati njihove priče, širiti njihovu pozitivu i slaviti ono što je najbolje u našoj državi", rekao je predsjednik Odbora za inauguraciju Tony Allen.

Pojačane mjere sigurnosti

Međutim, organizatore brinu Trumpove pristaše koji mi mogli pokvariti inauguraciju pa su se svi fokusirali primarno za sigurnost. Ponedjeljak 18. siječnja bit će "national day of service" - dan koji će biti posvećen volontiranju i angažmanu građana u njihovim zajednicama, dok će se u utorak održati komemoracija za sve preminule od koronavirusa.

Čitajte i: ‘Mama, upoznala sam gentlemana‘: Kako je Jill preokrenula i zacijelila život Joea Bidena

Što se tiče gostiju na inauguraciji, njihov broj će zbog pandemije također biti manji. Na njoj se, kako je najavljeno, neće pojaviti Donald Trump, no tamo će sigurno biti aktualni potpredsjednik Mike Pence.

Kako Trump nije bio baš omiljeno lice u svijetu showbizza, na njegovoj inauguraciji 2017. nije bilo pjevača s A liste, dok su na prvoj i drugoj inauguraciji Baracka Obame pjevale Aretha Franklin i Beyonce.

Linker
23. travanj 2024 01:11