Tea Cimas / CROPIX
bez cenzure

Sve svađe Jacquesa Houdeka: Tonči, Tony... pa čak i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na meti oštrog jezika glazbenika

Glazbenik nadimka 'Gospodin glas' osim neupitne talentiranosti i profesionalnosti poznat je po tome da uvijek ima što za reći. Na listi njegova temperamenta nedavno se našao Tonči Huljić, a prije toga i Tony Cetinski, ali i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović.

Glazbenik nadimka 'Gospodin glas' osim neupitne talentiranosti i profesionalnosti poznat je po tome da uvijek ima što za reći. Na listi njegova temperamenta nedavno se našao Tonči Huljić, a prije toga i Tony Cetinski, ali i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović.

Novu situaciju 'bure baruta' između Jacquesa Houdeka s članom žirija showa 'Zvijezde' Tončijem Huljićem uzrokovao je kandidat kojem je slavonski pjevač mentor. Natjecatelj Danijel Kranjc je otpjevao pjesmu 'Does Your Mother Know' grupe ABBA, a njegov nesigurni nastup potencirao je prepirku između jednako temperamentnih glazbenika - Splićanina i Slavonca. Jacques je Tončiju zamjerio što je Danijelu dodijelio trojku. 'Mislim da sam najrealniji pri ocjenjivanju od prvog dana i ne dopuštam da mi se imputira da ikoga protektiram, pa čak ni od strane Tončija', istaknuo je Jacques kojem nije bilo smiješno nakon što se ostali članovi žirija na početku prepirke počeli smijuljiti.

Opatija, 300415.
U hotelu Milenij odrzana je press konferencija na kojoj je najavljena suradnja Jacquesa Houdeka i grupacije Milenij hoteli u glazbenom projektu Summer Gala Concerts. Posebnim koncertima na terasi hotela Milenij svakog cetvrtka od 2. srpnja do 13. kolovoza Jacques ce ugostiti najveca pjevacka imena.
Na fotografiji: Jacques Houdek
Foto: Tea Cimas / CROPIX
Tea Cimas / CROPIX

'Tvoje ponašanje je neljubazno, nekolegijalno, nikako fer i nije smiješno. Ne znam što ti biraš u ovom showu - simpatičnost ili zvijezdu? Ti si najpametniji i sve znaš najbolje. Što ću ja u ovom žiriju? Suvišan sam, možda bi bilo najbolje da Tonči sve sam ocjenjuje', rekao je Jacques Houdek i demonstrativno otišao u backstage reality showa 'Zvijezde' dok ga je Nina Badrić dozivala da se vrati. Bez uspjeha.

Verbalno mačevanje ovom iskrenom glazbeniku nisu nepoznanica, a na njegovoj meti našli su se mnogi. U reality showu 'The Voice' prije tri godine opako se posvađao s Tonyjem Cetinskim, a osim uvreda bili su na ivici fizičkog obračuna koji je na vrijeme zaustavio Miroslav Levak, suprug pjevačice Indire Levak. Njihova prepucavanja trajala su cijeli show, a sve je kulminiralo kada je Cetinski u jednom trenutku Jacquesu rekao da 'se ponaša kao "drama queen", što je zapravo bio i povod njihova sukoba, a sve je potvrdio tadašnji glasnogovornik Aleksandar Kostadinov.

Zagreb, 070615.
Westin, Krsnjavoga 1.
Finalni izbor za Miss Universe Hrvatske 2015
Na fotografiji: Jacques Houdek.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
Jacquesu nedostaju koncerti tako da je smislio plan...

Osim što se sukobljavao s kolegama Jacques Houdek svoje društvene mreže koristio je da se obračuna s državnim vrhom koji je optužio da njega i njegov pjevački stožer nije podržao na Eurosongu prošle godine kada je nastupao s pjesmom 'My Friend' koja je osvojila je 13. mjesto.

'Najiskrenije, najponiznije i bez imalo gorčine sada svima vama mogu reći - izostala je podrška državnoga vrha. Baš ništa nisu učinili da nam pomognu kako bismo u Kijevu bili najbolji', započeo je Jacques status na Facebooku u odjeljku kojim se obraća predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, premijeru Andreju Plenkoviću i gradonačelniku Milanu Bandiću.

'Mjesecima smo pisali našoj cijenjenoj predsjednici, mjesecima nismo dobivali odgovora, da bismo konačno dobili odgovor njena Ureda, tri tjedna uoči odlaska u Kijev - kako nažalost nema vremena primiti nas i kako nam želi svu sreću. Ovdje predsjednica nije odbila primiti mene, Jacquesa, već je odbila pomoći hrvatskome predstavniku uoči natjecanja koje prati 200 milijuna gledatelja diljem svijeta. Upravo je Eurosong državama poput Hrvatske jedini pravi prozor u svijet!', pisao je Jacques koji je optužio da za hrvatskog predstavnika na Eurosongu nema vremena, dok ga ima za naslikavanje po modnim revijama.

Zagreb, 260618. 
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

'Vidim, ovih dana predsjednica obilazi modne revije, haljine su sve ljepše, šminka i frizura sve bolje - 'čestitam' na tome! Puno vremena naša predsjednica ulaže u sebe. Vidim da je i aktivna na društvenim mrežama, no, ipak, nije našla vremena ni potrebe podržati, čestitati, pohvaliti uspjeh Hrvatske na Eurosongu, baš kao što nije imala vremena ni pomoći da taj uspjeh Hrvatske bude još i daleko veći', žustro je nastavio razočarani pjevač, dodajući kako nikakav odgovor nisu dobili ni od premijera ni gradonačelnika.

Osim državnog vrha, prozvao je i pobjednika Eurosonga 2017. Salvadora Sobrala i to vrlo brutalno nakon što je on u jednom intervjuu izdvojio izraelsku predstavnicu Nettu i njezinu pjesmu 'Toy' rekavši da srećom ove godine ne mora slušati te pjesme. Nakon što je to pročitao Jacques je imao što reći, a i tada je do izražaja došla borbena strana horoskopskog Ovna koju neki tumače kao naglu i pomalo nepromišljenu ishitrenost.

'Sram te bilo, Salvador Sobral! Sram te bilo! Treba li tako govoriti jedan eurovizijski pobjednik? Silno si se trudio predstaviti javnosti kao ponizan čovjek i pravi umjetnik, i možda si prevario cijelu Europu, no ne i mene! Dopusti da ti kažem nešto, Salvadore Sobralu - prošle godine, kada si propustio sve probe Eurosonga te ih je umjesto tebe odradila tvoja sestra - European Broadcasting Union trebala te diskvalificirati! Bilo je to neprofesionalno i jako nepošteno za sve nas ostale koji smo se morali mučiti. Moram reći da je tužno to što si bio bolestan, no ako imaš zdravstvenih problema, NE PRIHVAĆAŠ SE tako zahtjevnih projekata kao što je Eurosong! Čak si i u svom pobjedničkom govoru bio neugodan prema svima nama, tvojim kolegama s kojima si se natjecao - ali sada si nevjerojatno nepristojan izdvajajući izraelsku natjecateljicu Nettu Barzilai i njezinu pjesmu. To je stvarno nevjerojatno! Potpuno neprimjereno, bez ikakvih manira kao muškarac! Trebao bi se istog trena ispričati! Ti nisi samo pobjednik Eurosonga, sada si i domaćin, jer se Eurosong odvija u tvojoj zemlji, stoga je ovo tvoje ponašanje još gore. Ako toliko mrziš koncept Eurosonga, nisi se nikada trebao ni natjecati!', sasuo je drvlje i kamenje Jacques u svibnju ove godine.

May 14, 2017 - Kiev, Ukraine - SALVADOR SOBRAL from Portugal celebrates with his sister Louise after he won the Grand Final of the 62nd annual Eurovision Song Contest (ESC) at the International Exhibition Centre in Kiev, Ukraine, 13 May 2017., Image: 332219575, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Salvador Sobral winning the Eurovision song contest 2017 in Kiev, Ukraine
<P>
Pictured: Salvador Sobral
<B>Ref: SPL1498208  140517  </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News
Salvador Sobral u trenutku pobjede u Kijevu

Linker
26. travanj 2024 02:51