IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA
Nezgodan udarac

Sylvester Stallone na snimanju legendarnog ‘Rockyja‘ nije baš dobro prošao: ‘Lundgren me je uništio, skoro sam umro‘

Na snimanju filma "Rocky IV" čija se redateljska verzija od danas može pogledati u sklopu videa na zahtjev, završio je na intenzivnom bolničkom odjelu gdje je proveo četiri dana. Malo je nedostajalo da se idući nastavci filma o boksaču kojim se proslavio nikad ne snime.

Na snimanju filma "Rocky IV" čija se redateljska verzija od danas može pogledati u sklopu videa na zahtjev, završio je na intenzivnom bolničkom odjelu gdje je proveo četiri dana. Malo je nedostajalo da se idući nastavci filma o boksaču kojim se proslavio nikad ne snime.

Malo tko je, osim ekipe sa seta filma “Rocky IV”, bio svjestan da se među scenama epske borbe Rockyja i njegovog ljutog protivnika Ivana Drage (tumači ga Dolph Lundgren) nalazi udarac koji je Sylvestera Stallonea umalo stajao života. Danas 75-godišnji glumac otkrio je to u dokumentarcu o snimanju filma “Rocky IV” nedavno objavljenom na njegovom YouTube kanalu.

Ukratko, Lundgren ga je toliko snažno udario da je završio u bolnici. Bilo je gusto, otkrio je Stallone, malo je nedostajalo da se idući nastavci sage o Rockyju (sveukupno ih je šest, ne računajući dva filma snimljena na temelju osnovne priče o Rockyju) nikad ne snime.

image

Stallone i Lundgren na snimanju Rockyja nisu se štedjeli.

FOTOGRAFIJE: ©METRO-GOLDWYN-MEYER (MGM)/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA ©METRO-GOLDWYN-MEYER (MGM)/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA

Proveo je četiri dana u bolnici, a onda se vratio na set i nastavio snimati scenu borbe s Dragom. Udarac zbog kojeg je hospitaliziran ušao je u završni dio filma. Na upit zašto je to učinio, odvratio je da mu nije palo na pamet izbaciti tu izvanrednu scenu.

Čitajte i: Preminula majka Sylvestera Stallonea: Vidovnjakinju i revolucionarku sinovi su tretirali poput kraljice

- Lundgren me uništio. Nisam to osjetio odmah. Kasnije te noći srce mi je počelo snažno udarati. Krvni tlak porastao mi je na 260 i po svemu sudeći, čekao me je 'razgovor' s anđelima. Sljedeće čega se sjećam je zrakoplov kojim su me sa seta u Kanadi prebacili na intenzivni odjel bolnice u Kaliforniji gdje sam bio okružen časnim sestrama. Poslije sam se vratio i završio borbu – ispričao je dosad nepoznat detalj o filmu snimljenom 1985. godine.

image

Sylvester Stallone danas.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

On je napisao scenarij i režirao ga je, a osim Dolpha Lundgrena, koji mu je postao omiljeni kolega u akcijskim filmovima, glumačka postava uključivala je Burta Younga, Taliu Shire, Carla Weathersa, Tonyja Burtona, Brigitte Nielsen te Michaela Patakija.

Film je zaradio 300 milijuna dolara širom svijeta i postao hit, a Stallone ga je sad ponovno uredio i dodao mu 40 minuta nikad viđenih, još intenzivnijih scena. Ta verziju filma prikazana je 11. studenog u kinima, a od danas, 12.studenog, moći će se pogledati u sklopu videa na zahtjev (VOD-a).

Linker
27. travanj 2024 10:29