Tanja Tušek, 2009. godina
 Biljana Gaurina / Hanza Media
OD HOSTESE DO UREDNICE

Tanja Tušek odlazi s HRT-a nakon 26 godina: Sjećate li se njezinih početaka u showu 'Kolo sreće'

Prepoznatljivo lice HRT-a postala je još u devedesetima prošlog stoljeća, ali nakon 26 godina suradnje čini se da i Tanja Tušek napušta tu medijsku kuću i u novo desetljeće života kreće s novim izazovima.

Od hostese u "Kolo sreće" do urednice emisije "Kod nas doma" karijerni je put Tanje Tušek (49) koju su mnogi zavoljeli još devedesetih godina kada se 1993. predstavila u tandemu s legendarnim voditeljem Oliverom Mlakarom. U omiljenom showu "Kolo sreće" radila je kao hostesa, odnosno okretačica slova, i tim si je poslom popunjavala studentski budžet. Sa 16 godina dvoumila se između karijere modela i karijere na televiziji pa je na kraju ljubav prema medijima prevagnula te je i diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

oliver mlakar i tanja tusek
-revija-
Cropix
Oliver Mlakar i Tanja Tušek

tanja tusek
arhiva
Cropix
Tanja Tšek u studiju

Ubrzo je postala jedna od omiljenijih lica s malih ekrana pa je vodila razne formate i emisije i radila ne samo ispred već i iza kamere - do 2008. godine kao voditeljica i novinarka u zabavnim i mozaičnim emisijama "Zlatni gong", '"Ljudi smo", "Dugo toplo ljeto", "Život uživo sa stilom", "Život je lijep" i "Dan za danom".

opatija,130304
dora
tanja tusek nije bila u djiru ove veceri.
fcoto zeljko sop
-ziv-
Željko Šop / Cropix
Tanja Tušek, Opatija, izbor za pjesmu Dore 2004. godine

Kasnije je nastavila karijeru urednice u emisijama "Malo misto uživo", "8. kat", "Pjevaj moju pjesmu", "Šušur", '"Oliver i prijatelji", a od 2015. godine postaje urednica projekta humoristično-zabavnoga sadržaja 'Satirikon', dok je posljednji godina uređivala emisiju "Kod nas doma #vikend".

opatija, 110303
izbor za miss universe hrvatske
- voditelji mario sedmak i tanja tusek
foto tea cimas
-ziv-
Tema Cimas / Cropix
Voditelji Tanja Tusek i Mario Sedmak na probi za 13. izbora Miss Universe Hrvatske, 2003. godine

Rijeka, 010309.
Generalna proba 13. izbora Miss Universe Hrvatske u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji koji ce se odrzati veceras. Natjecat ce se dvadeset djevojaka, a pobjednica ce dobiti Mitsubishi Colt Cabrio, cek na 10.000 kuna i brojne druge nagrade. Voditelji Tanja Tusek i Mario Sedmak.
Foto: Karmen Mrkic / CROPIX
Karmen Mrkić / CROPIX
Voditelji Tanja Tusek i Mario Sedmak na probi za 13. izbora Miss Universe Hrvatske, 2009. godine

O privatnom životu nikada nije dijelila mnogo pa je javnosti poznato jedino da je u stabilnoj vezi sa zagrebačkim odvjetnikom. "Život u javnosti je opterećenje. Čovjek za deset kuna kupi novine i onda ga zabavlja pet grama moje tuge.", rekla je jednom prilikom u intervjuu voditeljica koja se nakon dugo godina oprašta od HRT-a. Iako napise nije željela komentirati, navodno odlazi s 1.6., a nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

S obzirom na to da će u listopadu ove godine proslaviti 50. rođendan okrečući novu stranicu u životu, iskopali smo nekoliko fotografija s početaka njezine karijere!

Linker
08. travanj 2024 18:50