REUTERS
64. EUROSONG BEZ HRVATSKE

Tata Mario nakon Eurovizije: 'Očekivao sam da će Roko ući u finale, ali nisam razočaran'

Nakon što su u utorak otkriveni prvi polufinalisti 64. izbora za pjesmu Eurovizije, održana je i druga polufinalna večer na kojoj smo dobili drugih deset finalista među kojima nije i naš predstavnik Roko Blažević. Nakon nastupa razgovarali smo s Rokom, kao i s njegovim ocem.

'Ne mogu reći da sam razočaran jer ne možemo biti razočarani. Ostavili smo srce na pozornici i dali sve od sebe. Uživali smo maksimalno i žao nam je da to publika nije nagradila. Još uvijek smatram da smo zaslužili prolazak. Dali smo 300 posto sebe. Siguran sam da će mi se ovo na neki drugi način vratiti. Zahvalan sam cijelom timu i svima koji su me bodrili, od obitelji do prijatelja. Zajedno smo u pobjedi i porazu. Idemo dalje! Sretan sam jer sam imao podršku cijele Hrvatske. Neki smatraju da je bilo fer, neki da nije. Dok sam čekao rezultate baš sam se osjećao nervozno. Jer ne znaš jesi li na vrhu ili na dnu. Svakako mislim da ovo za nas nije dno nego pobjeda i jedan novi početak. Tužni jesmo, ne mogu reći da nismo i što nismo nagrađeni za trud. Favoriti su mi Estonija i Rumunjska. Ostajem u Izraelu do kraja Eurosonga i onda se vraćam u Split. Nadam se nekom dočeku možda. A onda slijedi matura, neki novi glazbeni izazovi i tko zna, možda opet Eurovizija jednom u budućnosti!', rekao nam je Roko nakon nastupa.

Rokov otac nije krio da mu je žao što njegov Roko nije prošao u finale. 'Očekivao sam da će ući u finale, ali nisam razočaran. Sve je to jedna velika zabava i igra, politike, sreće i nesreće. Pred Rokom je krasan život ako ga zdravlje posluži. Nakon par dana već će biti na putu prema novim izazovima', rekao je.

Eurovizijska publika nije prepoznala Rokov vokal

Čini se kako su kladionice ponovno bile u pravu kad nisu davale mnogo šanse našem predstavniku Roku Blaževiću i njegovoj pjesmi "Dream" jer još jednom nismo izborili prolazak u finale Eurovizije. Iako je njegov mentor Jacques Houdek bio siguran kako ovog puta imamo dobre šanse, osobito nakon što su mnogi nahvalili Rokov vokal, čini se kako ga eurovizijska publika nije prepoznala unatoč dramatičnoj scenografiji i efektnim krilima koja su zaista krala pozornost.

- Super smo se pripremili, mislim da ćemo večeras stvarno biti "tutta forza" i da će Roko pokazati sve ono što posjeduje. A evo, ja sam imao prilike to vidjeti, svjedočiti tom njegovom čudu, nekoliko puta. Siguran sam da neće ni ovaj put izostati ta čarolija - bio je uvjeren Jacques prije nastupa, a efektan nastup izazvao je ovacije u dvorani, ali to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Unatoč svom trudu, Roka nećemo gledati u finalu koje će se održati u subotu, 18. svibnja, u Tel Avivu. Iz prve polufinalne večeri dalje idu Srbija, Slovenija, Grčka, Bjelorusija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island i San Marino, dok su u drugoj svoje mjesto izborile Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta.

Linker
24. travanj 2024 00:33